Noter Ücretlerindeki Zam Hakkında
” 1512 sayılı Noterlik Kanununun ilgili hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 28 lira 39 kuruş çevirme ücreti alınacak. Bir dilden diğer dile veya bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların 10 veya daha az satırı içeren sayfalarından ücretin yarısı kadar ücret alınacak ” hükmü yayınlandı. Ama sanırım 1 sayfa için 70-80 TL alındığını düşünürsek kalan ücretler noterlik ile ilgili ücretler ve ve harçlar adı altında alınıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Çeviri bürolarına ödenecek, çevirmene ödenecek tutar nedir resmi olarak? Fikrinizi ve bilginizi paylaşırsanız sevinirim. harçlar adı altında alınıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Çeviri bürolarına ödenecek, çevirmene ödenecek tutar nedir resmi olarak? Fikrinizi ve bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
Beğen · · Gönderiyi Takip Etmeyi Bırak · 6 dakika önce
2012 için bu tutar şu imiş:

Çevirme ücreti-

1512 sayılı Noterlik Kanununun ilgili hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 26 lira 66 kuruş çevirme ücreti alınacak.

Bir dilden diğer dile veya bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların 10 veya daha az satırı içeren sayfalarından ücretin yarısı kadar ücret alınacak.

Dışarıda yazılıp onama veya tebliğ için noterliğe getirilen kağıtların karşılaştırılmasından (Asıllar hariç) sayfa başına 3 lira 19 kuruş ücret alınacak. Özel kanunlarında harç, damga vergisi ve resimden muaf tutulan işlemlerden de bu ücret aynen alınacak.