Bu etkinlik aslında bundan bir ay öncesinde yoktu. TÜÇEB 3. Ulusal Çeviribilim Öğrenci Çalıştayı’na gitmek belki de verdiğimiz en doğru karardı! İZÇEV ve EGEÇEV’in akademi, sektör ve meslek adına yaptığı bu güzel organizasyon bizim de harekete geçmemizi sağlayarak, ihtiyacımız olan isteği uyandırdı. Daha sonra bu alan için iyi şeyler yapabilecek takım ruhumuzun ve imkanımızın olduğunu düşündük. Burada EGEÇEV’den A. Eralp KURU, İSÇEV yönetiminden Pelin KORKMAZ, Rukiye DENİZ ve Harika SÜSLÜ’nün yardım ve destekleri sayesinde ilk etkinliğimiz olarak Deniz KUTLU ile iletişime geçerek “Ben çevirmedim, beynim çevirdi” konulu etkinlik için hazırlıklara başladık, işleyişi öğrendik ve kendi sesimizi duyurmaya çalıştık.

“Bayramda şeker toplamaya çıkacak çocuklar” gibi hissettiğimiz ‘İlk’ etkinlik günümüz geldiğinde her şey tamamdı, etkinliğin gerçekleşeceği yere konuşmacımızın ve seyircilerin de gelmesiyle etkinliğimizi başlattık. Sevgili arkadaşımız Deniz KUTLU konuşmasına, kendine özgü, eğlenceli ve asla sıkmayan tarzıyla beyin hakkında genel bilgi vererek başladı. Beynin hangi bölümlerinin hangi işlevleri olduğunu, sağ ve sol lobları ve bu lobların arasındaki çekişmeyi canlandırmalarla anlattı. Ayrıca, kadın ve erkek beyni arasındaki farklılıklara, ilk görüşte nasıl aşık olduğumuzdan da bahseden Deniz, konuşmasını sözlü çeviri sürecindeki bilişsel yansımaları, çeviri ve beyin ilişkisini anlatarak bitirdi. Etkinlikten sonra iddialı olduğumuz başka bir alana geçtik; Eğlence! Günümüzü kareokeyle bitirirken gün boyunca aldığımız çok güzel geri dönüşleri hatırlayarak ne kadar doğru ve güzel bir şey yaptığımızı gördük.
Ve bırakmıyoruz, daha hayata geçirmek istediğimiz başka güzel etkinlikler de var. İSÇEV ve TÜÇEB yönetimlerinde yer almayı amaçlıyoruz. İSÇEV olarak sektöre ve uzmanlık alanlarına yönelik etkinlikler oluşturuyoruz. Ve ayrıca TÜÇEB 2014 Yaz Kampı’nın yer ve tarihinin belirlenip en kısa zamanda duyurusunun yapılması için çalışmalara çoktan başladık bile…
Yani kısaca, biz de bi’ işler çeviriyoruz.
Count us in.
Soldan Sağa: Funda Karabacak, Barış Ergün, Lütfiye Pehlivan, Okan Özkan, Betül Gökçe Güneş, Mustafa Cengiz

Betül Gökçe Güneş
İstanbul Üniversitesi Çeviri Kulübü

Tags: