Büyük bir çeviri yarışması düzenlemek hayal mi? Kimse destek vermez mi? Çevirmenler, akademisyenler, çeviri işletmeleri ve çeviri dernekleri ortak bir amaç için bir araya gelemez mi? Bunların hepsine cevap verecek 3 yarışma düzenledik ÇeviriBlog olarak. İlk yarışmamız, mesleğimizin adının konulması ve kanunun yürürlüğe girerek Resmi Gazete’de yayınlanmasına atfen, Çevirmenler Manşette!, ikinci yarışma ise çevirmenlerin, mesleklerinin getirdiği zor koşullara rağmen duydukları iş aşkının altını çizmek için: İşimiz” Gücümüz” Çeviri isimlerini taşımaktaydı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ÇeviriBlog Çeviri Yarışması “Babil Kulesi Yıkılıyor!” ise çevirinin başlangıç efsanesine götürmekte bizi.

Çeviri Yarışması’nın kuralları basit. Metinlerden kendine uygun olanı veya olanları seç, tercüme yaptığın dile çevir ( Times New Roman 12 Punto), yarisma@ceviriblog.com adresine İSİM veya RUMUZ ile gönder, konu kısmın kategori ismini yazmayı ve son katılımın 19.09.2014 saat 17:00 olduğunu unutma, oylama sonuçlarını bekle ve kazan!

Bu seneki ödüllerde Türkiye’nin önde gelen çeviri işletmelerinin ve özel işletmelerin de katkısı büyük. Alfabetik sıra ile destek veren arasında Dijital Tercüme, Mirora, Nadir Hediye, NGN, Novitas, Nubuto, Özeray, SDL Trados Teknolojileri ve Universal Dil başta olmak üzere çalışkan çevirmen ekibimiz Aziz Eralp Kuru (moderatör), Deniz Göğüş, Funda Karabacak, Gökçe Güneş, Hazal Baysan, Kardelen Alaçam, Müge Altınçınar (moderatör), Pınar Göğüş, Selime Gider, Senem Kobya, Sinem Çam yer almaktadır.

Ödüller:

Çeviriblog Yarışması Birincilik Sertifikası

Türkiye’nin önde gelen çeviri işletmelerinde staj

Nubuto bireysel kullanıcı lisansı + kullanıcı eğitimi

Daimi bir SDL Trados Lisansı

Çeviri Oscarları

Geniş kapsamlı uzmanlık alanı sözlükleri

İsme dikilmiş bir ağaç

Ödüller İstanbul Üniversitesi 30 Eylül Dünya Çeviri Günü etkinliklerinde takdim edilecek

Herkese iyi şanslar..

Senem Kobya

Çeviri Yarışması Kurucusu