Çeviri alanında yayınlanmış ve kulağıma gelen her türlü eserin paylaşımını yapmaktan mutluluk duyuyorum.

Senem Kobya

DUYURU
Internet ortamında: Büyük Hollandaca Türkçe Sözlük (GNT)
ve Büyük Türkçe-Hollandaca Sözlük (GTN)
Sayın ilgili,
Otuz yıldır çalışmalarını sürdüren ve her fırsatta çalışmalarını güncelleyen Sözlükbilimci drs. M. Kırış’ın sözlüklerini online olarak (internet ortamında) kullanıma sunmaktan gurur duyuyoruz!
Bildiğiniz gibi Kırış’ın Büyük Türkçe-Hollandaca sözlüğü 2010 Mayısında Hollanda Dil Kurumunun mali desteğiyle yayınlanmıştı. Hem mali nedenlerle hem de dijital ortamın kağıdın yerini almasıyla Büyük Hollandaca – Türkçe sözlüğü kitap olarak yayımlayamamıştık. O nedenle Kırış’ın Büyük Hollandaca – Türkçe sözlüğünü Online (internet ortamında) olarak sunuyoruz.
Büyük Hollandaca – Türkçe Sözlük en büyük ve en geniş sözlüktür ve 73.000 maddebaşı içermektedir!
Kiriş’n daha önce yayınladığı Standart Hollandaca – Türkçe sözlükten tam 18.200 maddebaşı fazla ve içerik olarak daha çok anlam, deyim ve atasözü içermektedir.
Bu sözlük Kiriş’in daha önce hazırladığı Ekonomi ve Hukuk terimlerini, Deyimler ve Atasözleri sözlüğünü de kapsamakta ve en son 2500 tıp terimi ile de genişletilmiştir.
Ayrıca Büyük Hollandaca – Türkçe sözlük, Leiden üniversitesi tarafından 2012 de yayınlanan Hollandaca- Türk Sözlükle kıyaslanmış ve 33.000 (otuzüç bin) daha fazla maddebaşı kelimesi olduğu saptanmıştır! Leiden üniversitesinin hazırladığı sözlükteki eksik kelimeler, A, B ve C harflerinde, 4.529 kelimedir ve bu sözcükler www.etnicom.nl sayfamızdaki duyurular bölümünde yayınlanmıştır.
Büyük Hollandaca – Türkçe ve Büyük Türkçe Hollandaca sözlüğümüze abone olup her iki sözlüğü birlikte kullanabilirsiniz.
Denemek isteyenler, 15 kasım 2014 tarihine kadar ücretsiz kullanabilirler.
Sözlüklerimizi online olarak bilgisayar, tablet ve ekranı yeterince büyük cep telefonlarında kullanabiliirsiniz.
Bu tarihten itibaren, kullanmak isteyenlerden yıllık ücret talep edilecektir!
Satın almak veya iki hafta ücretsiz denemek için üye olmak gerekmektedir. www.etnicom.nl veya kirissozluk.nl adresine girip üye olduktan sonra info@etnicom.nl e-posta adresine bildirmeniz halinde, üyeliğiniz onaylanacak ve size aynı gün kullanım için bilgi verilecektir.
İlginize şimdiden teşekkür ederiz,
Uitgeverij Etnicom

Tags: