Değerli üyeler,

2015 Çeviri Derneği Onur Ödülü’ne ve Çeviri Derneği Elif Ertan Genç Soluk Ödülü’ne aday gösterme sürecinin başladığını duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz.

Ödül Yönetmeliği uyarınca sürece ilişkin birkaç hatırlatma yapmak istiyoruz:

Çeviri Derneği Onur Ödülü, çeviri alanında uzun yıllar hizmet vermiş, önemli başarılara imza atmış, örnek kişiliği ve toplumsal sorumluluğuyla alana kalıcı katkılarda bulunmuş meslekte kıdemli kişilere verilir.

Çeviri Derneği Elif Ertan Genç Soluk Ödülü, çeviri alanında yenilikçi adımlar atmış, kişiliği ve toplumsal sorumluluğuyla örnek bir profil çizen ve çeviri alanının geleceğine kalıcı katkılarda bulunma potansiyeli gösteren genç kuşaktan kişilere verilir.

Ödül verileceklerin belirlenmesinde Çeviri Derneği’nin üyelik profiliyle koşut yaklaşım izlenir ve çeviri kapsamındaki tüm alanlardan ve tüm faaliyet türlerinden kişilere ödül verilebilir.

Bir ödül birden fazla kişiye verilebilir. Aynı kategorideki bir ödülün birden fazla kişiye verilmesi durumunda farklı alanlardan ve/veya farklı faaliyet türlerinden kişiler seçilir.

Ödülleri her yıl olduğu gibi 30 Eylül Dünya Çeviri Günü’nde vermeyi amaçlıyoruz. Ödüllere aday gösterme süreci 30 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecektir. Süreç şu şekilde işleyecektir:

Çeviri Derneği’nin (Genel Merkez ve şubelerinin) her bir üyesi (tam üye, aday üye, danışman üye, onur üyesi) ödüllere aday gösterebilir. Ödüle derneğimiz üyesi olan veya olmayan uygun nitelikteki herkes aday gösterilebilir.

Aday gösteren üye, aday gösterdiği kişi için bir aday dosyası hazırlar; dosyada adayın özelliklerine, çalışmalarına ve yukarıda belirtilen çerçeve içinde hangi gerekçelerle aday gösterdiğini belirtir. Birden çok üyenin aralarında iletişim kurarak tek dosyaya imza atmak suretiyle aynı kişiyi aday göstermesi mümkündür. Adayların isimleri gizli tutulacaktır. Aday dosyaları Yönetim Kurulu’na sunulmak üzere aşağıda belirtilen posta veya e-posta adresine gönderilecektir (Aday isimlerini genel grupta paylaşmamanızı önemle rica ederiz.).

Aday dosyalarınız için e-posta adresi: info@ceviridernegi.org
Posta adresi: Eğitim Mah. Asil Sk. Raba İş Merkezi No:1 D:8 Kadıköy / İstanbul

Yönetim Kurulu gelen dosyaları düzenleyerek Danışma Kurulu’na iletecektir. Danışma Kurulu yapacağı bir toplantıyla 2015 Çeviri Derneği Ödülleri’nin sahiplerini belirleyecektir.

Aday gösterme formları sayfanın alt kısmında dikkatlerinize sunulmuştur.

Değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Çeviri Derneği Yönetim Kurulu

http://ceviridernegi.org/ceviri-dernegi-2015-odulleri/

Tags: