Google Translate, son hızla büyümeye devam ediyor! Son olarak Amharca, Korsikaca, Frizce, Kırgızca, Hawaii dili, Kürtçe, Lüksemburgca, Samoaca, İskoç Galcesi, Shonaca, Sindhi dili, Peştuca ve Zosa dilini de bünyesine katan Google Translate, bu şekilde hizmetten yararlanabilecek küresel nüfusu 120 milyon arttırmış olacak. Söz konusu diller iki yönlü olarak İngilizce hizmet verecek.

Sindhi ( 70 milyon kişi konuşuyor) ve Pashto ( 40 milyon kişi konuşuyor) dillerinin Google Translate’e eklenmesiyle on milyonlarca Pakistanlı ve Afganın dikkatini çekmek mümkün olacağa benziyor. Amharca ( 22 milyon kişi konuşuyor) ise yaygın Arapça’dan sonra Etiyopya’da en çok konuşulan dil. Kuzey Irak’da, Suriye’de ve Türkiye’de Kürtlerin konuştuğu öncelikli dil de Kürtçe. Shonaca ise Zimbabwe’de ve yakınlarında yaklaşık 15 milyon insanın konuştuğu bir dil.

Google Translate’in sunamadığı farklı birçok dil hala mevcut ancak Google’ın bu çalışmalarının ivme kazanması; fiziksel kaynakları sayısallaştırmayı, mevcut dijital metinlere ulaşımı ve gönüllüleri arasındaki farklı topluluklara katılabilecek gönüllüleri bulmayı ne kadar hızlı yapabildiğine bağlı görünüyor.

Bu dillerle birlikte Google Translate hizmet verdiği dil sayısını 103’e çıkarmış oldu. Bu sayı zamanla artacak gibi görünüyor.

 

Kaynak :

http://www.geektime.com/2016/02/17/google-translate-adds-13-new-languages-including-kurdish/

Tags: