Çevirmenler için dayanıklı ve kullanışlı bir klavye seçimi önemlidir, dayanıklı bir klavyede çalışmak çevirmene kolaylık ve işin yükünü hafifleterek konsantrasyon sağlayacaktır. Bunun için sizlere en dayanıklı ve kullanım açısından kolaylık sağlayan modelleri araştırdım. Ayrıca klavye yazımında önemli olan klavye kısa yollarıdır. Tüm kısayollar kullanımı kolaylaştırır ve işin süresini azaltmaya yardımcı olur, yazımın sonunda verdiğim link adresinde tüm klavye kısayollarını bulabilirsiniz.

Gün geçtikçe mekanik klavyelere ilgi büyümekteyken benim en çok beğendiğim klavye, Asus’un “Echelon Mekanik Klavyesi“. Mekanik klavyenin avantajı nedir diye sorarsanız; mekanik klavyeler Cherry MX butonuna sahiptir, bu butonlar en dibe kadar basmayı gerektirmez, klasik klavyelere göre daha az tuş basıncı sağlar ve bu da çevirmenin yorulmasını bir nebze engeller. Bilgisayar başında uzun süre yazı yazanlar mekanik klavyenin farkını hemen anlayacaklardır.

Her buton farklı renklere ayrılmıştır ve her renk kendine özel karaktere sahiptir. Bu özellikler ses, basma kuvveti, basma hızı gibi değişimlerdir. Bu özellikler sayesinde konforu ve yazma hızınızı ayarlayabilirsiniz. Sertlik seviyesinin tuşa yanlışlıkla basmayı engelleyecek şekilde olması, yanlış yazma sorununun da önüne geçmektedir.

Aynı zamanda her tuşun altında mavi LED ışığı bulunuyor ve bu tuşları istediğiniz parlaklıkta ayarlayabiliyorsunuz. Çıkarılabilir bileklik özelliğiyse uzun saatler boyunca bileğinizin ağrımasını engelliyor. Malzemesi kaliteli, son derece sağlam ve çok uzun kullanım ömrü olması da yine büyük bir avantaj.

Bir de Logitech’in MK520 klavyesi var, bu model de çok uzun süreli çalışmalarda ideal bir model. Klavyenin kıvrımlı yapıda tuşlara sahip olması, sessiz bir çalışma ortamı sunması ve tuş geçişlerinde büyük kolaylık sağlaması, en önemli özellikleri. Kablosuz bağlantı özelliği ise taşınabilir bilgisayarlarda hemen bağlanıp yazı yazabilme imkanı veriyor.

Kısayol rehberi:
http://www.chip.com.tr/forum/tum-klavye-kisayol-tuslari_t114811.html


Kaynakça:

http://www.hwa.com.tr/asus-echelon-mekanik-klavye-incelemesi/

Tags: