Yard.Doç. Filiz ŞAN
Yrd. Doç. Dr. Filiz ŞAN

 


Hepimizin tanışma hikayesi farklı, sevimli aslında. :)

Her dersinde en önde otururdum, özellikle erken gidip kapardım yerimi. Bazen zamanla konuşmasa da anlayacağınız birileri girer ya hayatınıza, duyarsınız. Bakışları ile adım atmanız gerektiğini söyleyebilir size, sessizliğinde der “Sen yaparsın!” diye. Omzunuza abla edasıyla dokunur. “Güçlüsün, ben sana inanıyorum!” demektir o… İşte Filiz Şan da öyle bir öğretmenimizdi, o yüzden hep gözünün önünde olmak isterdim.

Boyumdan büyük işler bunlar, ya yapamazsam?” dediğimde,

Boyun kadar yerin altında var senin, sen yaparsın.” diye cevap vermişti bir keresinde.

Sahi, sayesinde ne işler çevirdim… :)

 -Melis Pelin Bolu

Bir hoca düşünün, hem de üniversite ortamında. Omuzlarında taşıdığı o kadar sorumluluğun yanında öğrencilerini de başının üstünde taşıyan. Onlara faydalı bir eğitmen olmayı başarabilmiş, akademik kariyerinde emin adımlarla ilerleyen, mesleği ile alakalı tüm gelişmeleri takip eden, konu her ne olursa olsun hiçbir ayrıntıyı atlamayan ve en iyisi olsun diye çabalayan, yeri gelince bir arkadaş sıcaklığında, yeri gelince abla yakınlığında ama aynı zamanda hoca-öğrenci mesafesini korumayı da başarabilen…

Öğrencilerini bir şeyler başarmaları için teşvik eden ve yol gösteren bir hoca. Ve en önemlisi, karşısındaki kim olursa olsun asla adaletten ödün vermeyen bir akademisyen: Filiz hoca. Bugün onun günü. Bunları ve hatta daha fazlasını duymayı hak eden canım hocamız, nice yıllara!

– Havva Karpuz

Bize gelince… SAÇEV- Sakarya Üniversitesi Topluluğu adına yapılan her iş, her etkinlik bize bir ders verdi aslında, gönül bağı olan insanların arasındaki kilometre, sadece bir sayıdır. Sayfalar dolusu yazacak kadar anı biriktirdik, binlerce fotoğraf…

Bir öğretmen bir hayatı değiştirir derler ya, bizim hayatlarımıza dokunduğunuzda da biz değiştik. “#ogrencicandir” başlığını hayatımıza dahil ettiğiniz, öğrenciyi can gördüğünüz, kardeşiniz gibi sahiplenip hep yanınızda olduğumuzu, yanımızda olduğunuzu hissettirdiğiniz için sonsuz teşekkürler hocam. İyi ki doğmuşsunuz, doğum gününüz kutlu olsun!

– SAÇEV Ailesi


Dileriz başarılarınızın hız kesmeden devam edeceği, sağlıkla gülümseyeceğiniz, huzurla her anını doya doya yaşayacağınız bir yaş olur sizin için.

Her yeni yaş 365 günlük yeni bir seyahat olduğunu düşünüyoruz, yeni seyahatinizde de umarım her şey gönlünüzce olur.

İyi ki doğdunuz, iyi ki dokundunuz hayatlarımıza.

Ailemizin biricik Filiz hocası,

Doğum gününüz kutlu olsun!

Çeviri Blog Ailesi

Yiğit Özbirten, Tevfik Kozan, Sahra Doğan, Emrah Savaş, Aytuğ Kaan Gözkonan, Havva Karpuz,
Önder Fidan, Tarık Küp
Melis Pelin Molu & Seda Koçlu

#filizhocacandır

 

Tags:

1 Comment

Comments are closed.