Birleşmiş Arap Emirlikleri’nden biri olan Dubai, genellikle ‘zenginlik’ ve ‘lüks’  kavramlarıyla bilinir ama bu sefer kendine ait yazı karakteri olan ilk şehir unvanıyla karşımızda

Dubai’nin yazı karakteri, Microsoft tarafından tasarlanıp hem Latin alfabesi hem de Arap alfabesi kullanılarak hazırlandı. Resmi yazışmalarda artık bu yazı karakterinin kullanılacağı ifade ediliyor.

Dubai hükumetinin yaptığı açıklamaya göre Latince ve Arapça arasında bir uyum yaratmak amacıyla hazırlanan bu yazı karakteri modernliği yansıtıyor ve şehirden ilham alıyor.

Yazı karakterinin tasarlanmasının her aşamasında yer aldığını söyleyen Dubai Prensi Hamdan bin Muhammed El Maktum ‘‘Dijital dünyada ilk sırada yer almak için devam eden çabalarımız kapsamında bizim için çok önemli bir adımdı” dedi. Ayrıca bu yazı karakterinin ve onun kendine özgü özelliklerinin çevrimiçi kullanılan diğer yazı karakterleri ve akıllı teknolojiler arasında da popüler olacağına emin olduklarını belirtti.

“Kendini ifade etmek bir sanat tarzıdır”

Ekonomik gelişmesini son yıllarda petrolün yanı sıra turizm ve gayrimenkul sektörüne borçlu olan Dubai’de turist sayısı 2016 yılında 15 milyona ulaştı. Dubai, Dünya’nın en çok seyahat edilen şehirleri listesinde dördüncü sırada yerini aldı.

Sadece yerel halk Arapça konuşurken Dubai halkının yüzde 85’i İngilizceyi tercih ediyor. Şehir merkezindeki bölge insanının ağırlıklı uluslararası gruplardan oluşması Dubai’yi daha da yaşanabilir kılıyor. Dubai, şu anda Orta Doğu’nun finansal merkezi konumunda.

Bunları göz önünde bulundurduğumuzda Dubai gibi bir şehrin kendisine ait yazı karakteri olması turistik açıdan da önem kazandıracak gibi görünüyor.

Kaynakça:

http://www.mynet.com/haber/dunya/dubai-kendi-yazi-karakterine-sahip-ilk-sehir-oldu-3016964-1

https://www.statista.com/statistics/284636/visitor-arrivals-in-dubai-from-international-destinations/

 

Tags: