Öğrencileri, üniversiteyi aşan popüler #ögrencicandır başlığı ile sıkça paylaşım -öğrenci dolu selfieler- yapan, öğrencilerinin her birine ayrı değer veren ve bu değeri hissettiren biricik Filiz Şan’ı gülümsetebilmek dileği ile…

Kendisi  Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çeviribilim bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak görev almakta ve fakültenin tüm enerjisini sağlamaktadır, aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Çeviri Topluluğu-SAÇEV’in akademik başkanlığını yürütmektedir.

“Milchkaffee.. Ohne Kaffee geht gar nichts  —vazgeçilmezim..” Filiz Şan

 

Keyifle Okuyunuz…

“Önce fotokopi odasından notları alırsınız, ağır adımlarla sınıfa giderken içinizdeki o anlamsız sıkıntı ile boğuşuyor olursunuz, kendi kendinize “ne gerek var” ile başlayan yüzlerce cümle kurarken bulduğunuz boş bir sıraya oturursunuz. Nasıl geçecektir ders, çıkışta ne yapmalısınız gibi fikirlerdir o an kafanızda olan. Çevirinin, vizelerin hele finallerin baş harfini düşünmediğiniz saatlerdir. Notları masanıza koyar sağ üst köşesine adınızı yazar, kalemi parmaklarınızın arasında oldukça estetik hareketler ile çevirmeye başlarsınız. Artık arkadaşlarınız gelmiştir, ders saatine bir- iki dakika vardır, gözler kapıya odaklanmış ve o cümle çoktan akıllara düşmüştür “hoca erken bıraksa keşke”… Bu durumu yaşamayan var mı sahiden? Sınıfta hava parçalı bulutludur, kasvetlidir. Karton bardağın kokusu kahve kokusunu alıp götürmüştür, tik tak tik tak… 108 numaralı sınıfın kapı gıcırtı ile açılır, gözler kapıda. Kocaman bir gülümseme eşliğinde enerji dolu “Merhaba arkadaşlaaar!”. Bir selamlama tahmin edilemeyecek şekilde değiştirir o atmosferi, o saniyede akademisyen olmaya karar vereceğiniz çalışma isteği gelir, sağ köşesine adınızı yazdığınız notlar artık sizin canınızdır, kaleminiz her an yazmaya hazır durur elinizde, ışık parlamaya başlar. Kasvetli hava bir anda gider, baharın ortası gelir. Ve kahveniz artık kahve kokmaya başlar. Haydi iyi dersler!
Bitmek bilmeyen enerjisi ve güneş gibi gülümsemesi ile o ya da bu sebepten yüzüm düşmüşken içimi ısıtır, bir araya geldiğimizde projeler, programlar havada uçuşur. Hepsinin ötesinde, kalbinde bana da yer açtığı, kuzusporu yaptığı için çok teşekkür ediyor, kendisini çoook sevdiğimi belirtirken yeni yaşında mutluluk, huzur, sağlık ve bol bol yeni anılara sahip olmasını diliyorum canım hocam, biricik ablacığım. ”
Melis Pelin Molu

 

“Hiç yaşlanmayan, bal saçlı hocamızın kitap kokan odasında daha nice mertebelerde yükselmesini görmek nasibiyle, doğum günü kutlu olsun.”
Elif Derya Yamaner 

 

“Önce değerli hocam sonra ise abla diyebileceğim güzel insan, doğum gününüz kutlu olsun. Mutlu, sağlıklı, sevdiklerinizle ve bizimle birlikte huzurlu bir ömrünüz olsun. Bizleri hep hatırlayın efsane Saçev ekibini lütfen unutmayın, saygı ve sevgilerimle.”
Yiğit Özbirten 

 

“Değerli Filiz Hocam, öncelikle üzerimizdeki emekleriniz için minnettar olduğumu söylemek istiyorum. Siz bizim için derste öğretmen; ders dışında bazen abla bazen dertlerimizi dinleyen dost oldunuz. Başarılarımıza mutluluğumuza ortak, geleceğimize ışık tutanımız oldunuz. Tuttuğunuz ışık bu özel gününüzde sizi de aydınlatsın. Yeni yaşınızın size bol bol mutluluk getirmesini diliyorum. İyi ki bizimlesiniz, doğum gününüz kutlu olsun.”
Aytuğ Kaan Gözkonan 

 

“Eğitimini aldığınız ders ne olursa olsun, ilk günkü heyecan ve sevgi ile, öğrencilerini ayırt etmeksizin aynı sevgiyi ve heyecanı öğrencilerine aşılayan, her daim öğrencilerinin yanında duran, öğretmenliğin ötesinde bir abla, bir sırdaş olan kısaca öğretmenlik kavramına yeni bir anlam kazandıran Filiz Hocam, iyi ki doğdunuz. İyi ki varsınız!”
Tevfik Kozan 

 

“Sevgili Filiz Hocam, öncelikle bendeki yerinizi tarif etmek için kelimelerin yetersiz kalacağını bilmenizi isterim. Benim için her zaman bir hocadan fazlası oldunuz. Bir abla, bir arkadaş, bir sırdaş ve en büyük destekçim. Bana hep inanan, bana en çok inanan sizdiniz. Görünmeyen kanatlarınız, pamuk gibi kalbiniz, gülünce yumulan ve mutlu olunca dolan gözlerinizle iyi ki varsınız. Nice mutlu seneler dilerim, doğum gününüz kutlu olsun! Sizi çok seviyorum.”
Seda Koçlu 

 

Her sene ilkbaharda ve sonbaharda kart basmaya gittiğim Sakarya Üniversitesi’nde beni her zaman evimde gibi hissettiren, 500 kahkaha, sonsuz muhabbet ve istisnasız 5 kilo ile geri gönderen Filiz Hocam. İyi ki doğdun, cansın, canımsın.

Senem Kobya

 

 

Ortak mesajımız olması üzerine ” #filizhocacandır ” diyerek saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. :)

Çeviri Blog ailesi olarak başarılarınızın hız kesmeden süreceği, sağlıklı ve mutlu bir yaş dileriz. İyi ki doğdunuz, sizi tanıdığımız için çok mutluyuz. Nice Yıllara!
Ç.B.