31 Ekim 2017 tarihinde Darüzziyafe’de gerçekleşen Çeviri Derneği 2017 Meslek Onur Ödülü ve Elif Ertan Genç Soluk Ödül Töreni, hocaların, akademisyenlerin, işletmecilerin ve öğrencilerin katılımıyla güzel bir yemekle başladı.


Ardından Çeviri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kaya’nın açılış konuşmasıyla devam etti. Osman Kaya, Çeviri Derneği’nin vizyonu ve misyonu hakkında yaptığı kısa konuşma ile derneğin geldiği ve gelmeyi amaçladığı noktalara kısaca değindi.

Bunu müteakiben, protokol konuşmacıları; Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Filiz Özbek,

Sesli Betimleme Derneği’nden Sayın Emine Kolivar

ve Çeviri İşletmeleri Derneği (ÇİD) Yönetim Kurulu Üyesi Senem Kobya sırayla sahneye çıkıp konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Gecenin ilerleyen dakikalarında Türkiye’de Edebiyat Çevirisi hakkında konuşma yapmak üzere Doç. Dr. Necdet Neydim sahneye davet edildi. Edebiyat ile ilgili engin bilgi ve tecrübesini paylaşarak, çocuk edebiyatı uzmanlık alanının da önemini vurguladı.

Tam bir çeviri şöleninin yaşandığı gecede sıra 2017 Çevirmen Meslek Onur Ödülünü takdime geldi. Bu sene Vedii İlmen’e layık görülen Meslek Onur Ödülü’nün takdimi için Prof. Dr. Emine Demirel, Vedii İlmen’le gerçekleştirdiği konuşmanın videosunu sundu ve ardından ödülü Vedii İlmen’in oğluna verdi. Bu dakikalar gecede duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

 

Ödül takdiminin ardından Türkiye’de Toplum Çevirmenliği konuşmasını gerçekleştirmek üzere Prof. Dr. Alev Bulut ve Prof. Dr. Aymil Doğan sahneye çıktı. Afette Rehber Çevirmenlik (ARÇ) hakkında kısaca bilgiler verdikten sonra toplum çevirmenliğinin önemini bir kez daha vurguladılar.

                                    

Ardından Elif Ertan Genç Soluk Ödülü’nü vermek üzere Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Filiz Özbek, Sayın Mohamad Ayoub ve ailesini sahneye devam edip ödülünü takdim etti. Gece duygusal anların yanı sıra, gurur verici bir tablo ile karşı karşıya kaldı.

                                     

Kapanış konuşmasını gerçekleştirmek üzere Çeviri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Kaya tekrar sahnede yerini aldı ve katılımları için herkese teşekkür ettikten sonra konukları için hazırlamış olduğu dünya desenli organik topaçları tanıttı ve “Biz çevirmezsek dünya dönmez!” sözünü hatırlattı. Ardından birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.

                                                                                               

2017 Meslek Onur Ödülü ve Elif Ertan Genç Soluk Ödül Töreni Çeviri Derneği Yönetim Kurulu’nun katkılarıyla bu sene de ihtişamlı bir törenle sona erdi.

 

Tags: