Merhabalar;

Bizler Atılım Üniversitesi Fen Fdebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri olarak belirli aralıklarla çıkardığımız ATIC dergisinde; bölümümüz hakkında bu bölümü düşünen arkadaşlara faydalı olabilecek ve hali hazırda bu bölümde öğrenim gören alt sınıf öğrencilerimiz için çeşitli bilgiler (staj olanakları, istihdam, ders içerikleri, iş sahası, mesleki ahlak ve etik, bir çevirmenin sahip olması gereken yetiler vb.), daha önce yurt dışı deneyimi olan arkadaşlarımızın kaleminden seyahat-gezi yazıları, çeşitli başlıklar altında eğitim, mezunlarımızın iş tecrübeleri, sertifika programları ve gereklilikleri, alanımızın ehli olan kişilerden çeşitli kurs ve seminerler, yerelleştirme, dil ve dil politikaları, kültür, tarih gibi konular hakkında yazılar; çeviri şirketi sahibi olan yetkili kişiler ile birtakım röportajlar gibi alanımız kapsamında farklı başlıklara yer veriyoruz.

Çıkardığımız son sayıda ise birçok Mütercim Tercümanlık öğrencisinin deneyimlemek istediği Work and Travel programı hakkında işin uzmanı kişiler tarafından detaylı bilgi ve birçok gezi yazısı mevcuttur. 2013 yılında ilk sayısı çıkmış olan dergimiz zaman içerisinde gelişerek öğrencilerin büyük çabaları ve uzman hocalarımızın büyük destekleriyle şimdiki halini almış ve zaman içerisinde de gelişmeye devam etmektedir. Hiçbir kar amacı gütmeyen ve tek beklentisi bölümümüz öğrencilerinin ilgi duydukları alanlar hakkında bilgi edinmesini sağlamak olan ATIC dergisi, aynı zamanda kişilere doğru araştırma ve referans tekniklerini uygun şekilde kazandırmaktatır. Grup çalışması ve iş birliği, zamanın doğru yönetimi ve dili doğru kullanmanın önemi; yalnızca dergide görev alan kişilerin değil, okuyucuların da edinmesi beklenilen  temel kazanımlardandır. Sizler de büyümekte olana bu küçük aileye yayınlanacak olan diğer sayılarımızı takip ederek destek olabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

Atılım Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü Ailesi


İçeriğimiz Konuk Yazar Projesi Kapsamında ATIC Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Elif Ece ARPAÇ tarafından yazılmıştır.

Konuk Yazar Hakkında

Merhabalar,

Ben Elif Ece Arpaç. 1997 Adana,Çukurova doğumluyum. 2015 senesinde şu anda öğrencisi olduğum Ankara Atılım Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümünü kazandım. Şu an 3.sınıf öğrencisi olmakla birlikte, bölüm kulübümüzün bünyesinde bulunan Atic dergisinde yazarlık yapmaktayım aynı zamanda derginin genel yayın yönetmeni yardımcısıyım.  Bölüme başladığım andan itibaren bünyesinde bulunduğum Atic dergisinin gelişmekte olduğunu ve zaman içerisinde ilerleyen sayılarda da görülebileceği üzere daha profesyonel bir hal aldığını söyleyebilirim.  Yeni fikirlere ve tüm eleştiri ve önerilerinize açık olmakla birlikte aticdergi@gmail.com adresinden bizimle daima iletişime geçebilirsiniz. İlginiz için teşekkürler. Yoksa siz hala Atic dergisi okumadınız mı? :)

Tags: