Çeviri Blog yazarlarından herkese merhabalar!

Okuyucularımızın da bildiği üzere yazar kadromuz profesyonel çevirmenlerden ve çevirmen adaylarından oluşmaktadır. Her gün çeviriyle veya çeviriyle alakalı işlerle uğraşan bu ekibin çalışırken müzik dinlememesi düşünülemezdi. Tabii ki müzikle çalışamayan okuyucularımızın ve yazarlarımızın da olduğunu biliyor onları da bağrımıza basıyoruz :)

Şimdi yazarlarımızdan bazılarının çalışırken dinlemeyi tercih ettiği şarkılara göz atalım. Siz okuyucularımız da bizlere kendi dinlediğiniz şarkılardan yorum kısmında bahsetmeyi unutmayın!


Başlayalım! 

İlk yazarımız;

Derya Yamaner

Oldukça neşeli yazarlarımızdan biriyle başlayalım! Trakyalı yazarlarımızın da çok olduğunu söylemeden geçmeyelim. Derya da Trakya’nın bağrından kopup gelmiş, 9/8’lik ezgileri hayatına pusula edinmiş yazarlarımızdan. Çeviri yaparken de memleketinin ezgilerini dinlemeye bayılan Derya’nın favori şarkısı ise işte bu:

Sıradaki yazarımız;

Tuğçe Tunca

Tuğçe de çoğu yazarımız gibi enstrümental eserler dinlemeye bayılıyor. Fakat çalışırken özellikle dinlemeyi sevdiği bir şey var ki çoğu okuyucumuzu hayretler içerisinde bırakabilir. Tuğçe, Almanya’nın mülga Führer’i Hitler’i dinlemeye bayılıyor. Hitler’i dinlemek çalıştığı sırada onu oldukça motive ediyor. Tercüman ahalisinin böyle enteresan zevklerinin olması pek normaldir. Tuğçe’nin en sevdiği Hitler konuşması ise şu:

https://www.youtube.com/watch?v=AnpTWKKWQ1o&feature=youtu.be

Sıradaki yazarımız;

Burcu Erseven

Tam bir Guns N’ Roses aşığı olan Burcu eski rock parçalarını severek dinliyor. Çalıştığı zamanlarda Sting ve Bob Dylan gibi sevilen şarkıcıları dinlemek ise onu motive eden yollardan bir tanesi. Film müzikleri de yine en sevdiklerinden. Favori parçası ise şu:

Sıradaki yazarımız;

Melis Pelin Molu

Yazar kadromuzun göz bebeği, bayram şekerimiz, sabah neşemiz Melis… Kâh klasikler kâh yenileri dinlemeyi tercih eden Melis’in geniş bir skalası var. Frank Sinatra’dan Metallica’ya uzanan bu dünyada Melis kimi zaman çok eski kimi zaman çok yeni. Çalışırken ara sıra mırıldanmayı da ihmal etmeyen Melis’in hayatı boyunca tek şarkılık bir hakkı olsaydı, bu The Unforgiven II olurdu. Favori şarkılardan biri ise şu:

Sıradaki yazarımız;

Damla Gül

Yüzüklerin Efendisi’nde karanlık tarafı seçen, Vikinglere gönül vermiş bu yazarımızın çeşitli yapay ve antik dillere ilgisi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Folk ve İskandinav Folk şarkılarından Metal müziğe uzanan bir listesi var Damla’nın. Favori şarkısı ise uzun ve dikkat dağıtmadığı için onun gözdelerinden. İşte o şarkı:

Sıradaki yazarımız;

Yasemin Topçu

Müziksiz bir an dahi geçiremeyen Yasemin bazen uyurken dahi müzik dinliyor! Çalışırken hem melodisini beğendiği hem de anlamlı sözlere sahip şarkıları tercih eden Yasemin kimi zaman Levent Yüksel’in Tuana’sında neşelenip kimi zaman Mohsen Namjoo’nun Zolf Bar Baad’ında hüzünleniyor. Favori şarkısı ise şu:

Sıradaki yazarımız;

Nevgül Şentürk

Çevirmenin makbulü marifetli olanıdır! Yeri geldiğinde tıbbi bir metni çevirir, başka bir zamansa mutfağa girer ve Cheesecake yapar. İşte Nevgül de böyle bir çevirmen! Her iki alanda da başarılı bu yazarımız yüreğin derinliklerine dokunan şarkıları tercih ediyor. İşte favori şarkısı:

Sıradaki yazarımız;

Kübra Altıntaş

Parlak bir kalem ve güzel bir anlatıma sahip bu yazarımızın tercihi ise klasik müzikten yana. Klasik müzik parçalarının uzun olması hem dikkatini dağıtmıyor hem motive ediyor hem de sakinleştiriyor. Bundandır ki, Kübra blogumuza yazdığı yazıları bu parçalar eşliğinde yazıyor. Favori parçası ise şu:

 

Sıradaki yazarımız;

Burak Cemil Yılmaz

Efendim, bendeniz bu konuda oldukça geniş bir listeye sahim. Klasik eserler başlıca dinlediğim eserler arasında olsa da kimi zaman rock kimi zamansa yerel bir müzik dinlerim. Antik veya modern dil ve kültürlere duyduğum ilgi birçok dilde müzik dinleyebilmemi sağlıyor. Rusçadan başlayarak Berbericeye uzanan bir listede birçok dil var. Rusça öğrenmemden dolayı tüm Slav dillerinin müziklerini takip ediyorum. Fakat çalışırken beni en motive eden ve şevk eden tür ise Ortodoks ilahileri… Özellikle Bizans ve Rus ilahilerini büyük bir zevkle dinliyor çalışırken kendimi daha zinde hissediyorum. Favori parçam ise şu:

Bizler gibi çevirmen ve çevirmen adayı olan okuyucularımızdan çalışırken hangi tür müzikleri dinlediklerini duymak isteriz. Lütfen yorumlarda bizimle paylaşın!

Merakla, şevkle ve müzikle kalın!

Tags: