Daima birilerine yardım etmek, bağışta bulunmak istiyor fakat bir türlü nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Artık Türkiye’de ihtiyaç sahiplerini ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak isteyen kişileri veya kurumları buluşturan bir platform var: ihtiyacharitasi.org. Başta ünlü oyuncu Mert Fırat olmak üzere Ali Ercan Özgür, Hazal Dut, İlksen Başarır, Güler Altınsoy, Gujan Şen, Elif Kalan tarafından kurulan bu platform sayesinde bütün ihtiyaçları duyurmak ve bunları gidermek artık çok daha kolay.

Platform kısaca üç bölümden oluşuyor:

  1. İhtiyaç gir: Buradan ihtiyacın ne olduğunu ve hangi ilde olduğu bilgileri paylaşılıyor. Bu kişisel bir ihtiyaç olabileceği gibi bir okulun kütüphanesi için kitap ihtiyacı da olabilir. Yapmanız gereken tek şey iletişim bilgileri ve adres bilgilerini girip ihtiyacınızı belirtmek.  Size karşılık vermek isteyen kişi ve kurumlar ”ihtiyacı karşılamak istiyorum” kısmına basarak harekete geçebiliyorlar.
  2. Destek ol: Destek olmak istedeğiniz konuyu yine adres ve iletişim bilgileri ile birlikte yazarak kayıt yapıyorsunuz. Bunun için üye olmak gerekiyor. Bu sayede desteğinizi talep eden kişi veya kurumlar ”Başvur” kısmından desteğinize ulaşabiliyorlar.
  3. Gönüllü ol: Haritada yer alan projelerde ve ihtiyaçların karşılanması sürecinde gönüllü olarak yer almak isteyenlerin dahil olabileceği bir bölüm. (Site içeriği hakkında daha detaylı bilgi için www.ihtiyacharitasi.org    adresini ziyaret edebilirsiniz.)

Platformda siz istemediğiniz sürece kişisel bilgileriniz kesinlikle üçüncü şahıslarla paylaşılmıyor ve site üzerinden yapılan çalışmalarda hiçbir şekilde nakit akışı sağlanmıyor.

Hayatta güzel şeyler de oluyor sevgili okurlarımız, bu ve buna benzer çalışmaları gönülden destekliyor, destekleyen herkesi tebrik ediyoruz. :)


Kaynak

Tags: