Sık sık bahsederiz çocukluğumuzun mutlu günlerinden, sobanın üstünde kızaran ekmekler, kestaneler, en sevdiğimiz çizgi filmler, hiçbir yerde bulamadığımız anne yemekleri… Evet, güzel günlerdi. Peki sonra ne oldu? Büyüdük. Bizimle birlikte beklentilerimiz de büyüdü belki, veya zor zamanlar geçirdik. Ama her şeye rağmen mutlu olmak mümkün diyoruz ve 20 Mart Dünya Mutluluk Günü’nde mutluluk veren 10 alışkanlığı sizlere sunuyoruz.

  1. Başkaları için bir şeyler yapın: Örneğin yolda giderken poşetlerini taşımakta zorlanan birine yardım edin. Göreceksiniz, karşılık beklemeden bir iyilik yapmak ve birini o anlığına da olsa mutlu etmek size de iyi gelecek.
  2. Sevdiklerinize vakit ayırın: ”Ama yarına çevirim yetişecek, vaktim yok” gerekçeleri her ne kadar haklı olsa da bunların sizi sevdiklerinizden uzaklaştırmasına izin vermeyin, yarım saat bile olsa hoşsohbet bir yakınınıza kahve ısmarlayın.
  3. Bedeninize iyi bakın: Hayatımızın sonuna kadar sahip olacağımız tek şey bedenimiz. Dolayısıyla en çok da sağlığımıza dikkat etmeliyiz. ( Özellikle biz çevirmenler ve çevirmen adayları.) Evde dahi yapabileceğiniz ufak egzersizler serotonin hormonu salgılayarak sizi mutlu ve zinde hissettirecek. Hatta şöyle biraz kurtlarımızı döksek derseniz size zumbayı önerebiliriz.
  4. Günde en az bir kere çok sevdiğiniz bir şey yapın: Bu 5 dakikalığına bile olabilir, o çok sevdiğiniz şarkıyı en son ne zaman açıp karaoke yaptınız? (Evet, kendi kendinize şarkı söylediğinizi biliyoruz!)
  5. Yeni bir şey deneyin: Hep alışık olduğunuz şeylerden az da olsa sıyrılın. ”Risk budur!” diyerek o hep gözünüzün takıldığı ama bir türlü cesaret edemediğiniz yemeği sipariş verin. Ne olacak canım, en kötü ihtimalle birdaha yemezsiniz.
  6. Bir hedefiniz olsun: Hayatta bir amacınızın olması sizi motive eder, size heyecan verir. Bir plan yapın ve emin adımlarla hedefinize ilerleyin.
  7. Zihninizi kontrol etmeyi öğrenin: Herkesin zor zamanları, stresli günleri olabilir.Böyle günlerde size ne iyi geliyorsa onları yapmaya daha çok zaman ayırın.
  8. Küçük şeylerden mutlu olmayı bilin: Dünyanın en klişe cümlesi olabilir değil mi? Ama bazen sabah erken saatte işe, okula giderken anında önünüzde biten metro veya otobüs o günün güzel geçmesini sağlamadı mı hayatınızda hiç? :)
  9. Kendinizi sevin: Ne demiş Tarkan? ”Başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin…”
  10. Mutluluk veren besinler tüketin ve sağlıklı beslenin: Muz, bitter çikolata, ceviz, çilek, tam tahıllı yiyecekler. Bu besinlere hayatınızda yer verin.

BONUS MADDE:

”Sevdiğiniz işi yapın. Böylece hayatınız boyunca hiç çalışmamış olacaksınız.”

-KONFÜÇYÜS

Her biri basit görünse de ayrı emek isteyen alışkanlıklar. Yavaş yavaş hayatınıza yedirin ve olacakları görün.

Mutlu günler dileriz. :)


Kaynak

Tags: