Bugün öyle güzel bir gün ki hem milletimizin iradesini temsil eden TBMM’nin 101. Yıldönümü hem de Atamızın bize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yılı. Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olması bir yana, Atamızın çocuklara karşı beslediği sevginin ve verdiği değerin de en güzel örneklerinden biri bence bu bayram.

Atamıza göre çocuk kavramı, temizliği, saflığı ve dürüstlüğü ifade etmekteydi. Sabiha Gökçen bir röportajında; “…Bizim yetişmemizde ise dikkat ettiği hususlar, yalan söylemememiz, dürüst ve ciddî olmamız, dedikodu yapmamamız ve başkalarını çekiştirmememiz, insanlarla ilişkilerimizin temelinin saygı ve sevgiye dayanmasını isterdi” şeklinde bahsetmiştir. Belki kendisinin hiç çocuğu yoktu ama içinde çocuklara karşı sonsuz bir sevgi vardı. Son zamanlarını da çok sevdiği bir çocukla geçirdi. Birçoğunuzun da bildiği üzere manevi kızı Ülkü Adatepe. Atatürk ve manevi kızının arasındaki güzel iletişimi fotoğraflarına bakıp anlamak mümkün.


O çocukları çok severdi, çocuklar da onu. Bu dünyadan Mustafa Kemal ATATÜRK adında bir lider geçti ve bize bu güzel bayramı armağan etti. Buruk da olsak şimdilerde, bilimin ışığında ilerleyeceğimiz, bize bırakılan bu güzel günü bir adım öteye, bir sonraki nesillere bırakarak ilerleyerek yaşatmalı, yaşamalıyız. Sadece 23 Nisan’da değil her zaman çocukların gözleri parıl parıl olsun, geleceğimiz ışıklarla dolsun.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun,

M. Kemal Atatürk ve Ülkü Adatepe’ye sevgi saygıyla…



Kaynakça: