Sosyal medyanın en büyük oluşumlarından biri olan Facebook dil sorununu ortadan kaldıracak “yapay zeka” projesi ile 9 kat daha hızlı çeviri yapabilecek.

Son dönemlerde her alanda duyduğumuz kavram “yapay zeka”.

Teknoloji ve bilimi bir araya getiren yapay zeka hakkında, çok az sayıda insan yeterli bilgiye sahip. Peki, bu yapay zeka nedir?

Yapay zeka, bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrolündeki bir robotun çeşitli faaliyetleri zeki canlılara benzer şekilde yerine getirme kabiliyetidir. Yapay zeka çalışmaları genellikle insanın düşünme yöntemlerini analiz ederek bunların benzeri yapay yönergeleri geliştirmeye yöneliktir.

 

 

Facebook’un yaptığı açıklamaya göre şirket şu anda 45 farklı dilde çeviri hizmeti veriyor ve yeni geliştirilen yapay zeka teknolojisi sayesinde kullanıcıların paylaşımlarının farklı dillere çevirisi daha doğru ve 9 kat hızlı olacak.

 

 

Açıklamada, Facebook mühendislerinin, CNN adı verilen bir bilgisayar kodu ile insan beynine benzeyen yapay bir sinir ağı geliştirdiği ve bahsedilen yeni teknolojinin, farklı diller arasında kelimeleri tek başına çevirmek yerine kelime gruplarına odaklanıp anlamlarını kavradığı ve bu şekilde çeviri yaptığı açıklandı.

Diller arasındaki iletişimin ve doğru çeviri yapmanın dünya genelinde insanları birbirine bağlamada önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yeni teknoloji sayesinde Facebook kullanıcılarının mesaj ve videolarını istedikleri dilde paylaşabileceği vurgulandı.

Kaynakça:

CNN Turk

Tags: