OMG! We are weird but that’s why you all like us! :)

İçinde bulunduğumuz çağın gerektirdiği şekilde yaşıyor, her gelişmeye ayak uydurarak o ya da bu şekilde hakkını veriyoruz her birinin. Özellikle son yıllarda oldukça popüler hale gelen internetten dizi takip etme furyasına kapılmayan kimse yok varsa da biz bilmiyoruz ya da iki elin parmağını geçmemişlerdir. Online oyunlar, arkadaşlık siteleri, sosyal medya hesapları bizlerin yalnız günlük yaşamlarını etkilemekle kalmıyor dilimizi de etkiliyor.

Hepimizin her mecrada sıkça gördüğü, duyduğu “OMG” ifadesinin ne anlama geldiği ile ilgili bir arka planımız vardır, bu ifade yukarıda bahsettiğimiz “son yıllarda değişen dil” ile mi ilgili gerçekten?

Çok şaşıracaksınız…

“Oh, my God!” yani “Aman Tanrım!”  tarihin en iyi devlet adamlarından biri olarak kabul edilen eski İngiliz Başbakanı Winston Churchill’in yazışmalarında bulunmuştur. (1917)

“I hear that a new order of Knighthood is on the tapis — O.M.G (Oh! My! God!)— Shower it on the Admiralty!!”

 

Esasen, bunu Churchill’e yazdığı bir mektupta kullanan kişi İngiliz Amirali olan John Arbuthnot “Jacky” Fisher idi. Mektupta dip not olarak yer alan “I hear that a new order of Knighthood is on the tapis- O.M.G.- Shower it on the Admiralty!!” cümlesi ile ne denmek istediğini İngiliz kaynaklar da çözebilmiş değil. Kendileri ” Bunun ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyoruz – 20. yüzyılın başlarındaki İngilizleri argo ile tanıyorsunuz – bu yüzden Fisher’ın sürprize uğradığını veya iğrendiğini ifade etmek için bu esnek kısaltmayı kullandığını söyleyemeyiz.” diyerek açıklamada bulunmuşlar.

Kimi Türkçe kaynaklarda bu kısaltmanın Churchill tarafından kullanıldığını okuduk ancak durum tam tersi imiş, büyülü zaman yolculuklarında daha neler göreceğiz dersiniz? Mektubun tamamı:

 

 

 


Kaynak

TheFW

Tags: