Çeviri Blog herkese güzel bir hafta diler! İstanbul’da Haziran ayında öne çıkan ücretsiz kültür ve sanat etkinliklerini sizler için derledik.

Güzel sanatlar; insanın elinin, kafasının ve kalbinin birlikte çalıştığı şeylerdir. – Francis Bacon

Düdüklüde Kıymalı Bamya

Terelelli Picturess Tiyatro Grubu oyuncuları, “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı oyunlarını engelliler yararına oynanacaklar. Oyunda, insani değerlerin kaybolması anlatılmaktadır.

Barış Manço Kültür Merkezi-Tiyatro Salonu
11.06.2019 20:30
Düdüklüde Kıymalı Bamya

Milas – Uzunyuva Günü

Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı, Karya Bölgesi’nin en önemli kentlerinden olan Muğla İli’nin Milas İlçesi’nde bulunmaktadır. Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı, 2012 yılında UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine girdi. Bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmaları ile açık hava müzesine dönüştürülüyor.

İnsanlık tarihi açısından son derece önemli olan bu bölgenin detayları için aktuelarkeoloji.com.tr Milas – Uzunyuva ve www.kulturvarliklari.gov.tr Milas – Uzunyuva adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Alman Arkeoloji Enstitüsünün ev sahipliğinde;
– Mylasa ve Uzunyuva Hekatomneion‘da Kurtarma Kazıları
– Hekatomnos Mezar Odasının ve Duvar Resimlerinin Korunması İçin Yapılan Bilimsel Araştırmalar ve Çalışmalar
– Uzunyuva Kutsal Alanı ve Hekatomneion Mimaris
– Hekatomneion Mezar Odası Duvar Resimleri
– Hekatomneion‘da Kült ve Ölü Adakları , başlıklı konular akademisyenler tarafından ilgililere anlatılacak.
* Katılımınızı, 13 Haziran günü saat 12.00’ye kadar lectures.istanbul@dainst.de adresine bildirmeniz gerekmektedir. Programın saat/başlık/konuşmacı gibi detaylarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

Alman Arkeoloji Enstitüsü Kütüphanesi
İnönü Cad. No. 10, 34437 Gümüşsuyu İstanbul
14.06.2019 14:00 – 19:00
Milas – Uzunyuva Günü

Fabio Montani, piyano- Ilaria Vanacore, soprano- Simone Di Giulio, tenör

Opera Resitali

Fabio Montani, Ilaria Vanacore, Simone Di Giulio
Uluslararası üne sahip opera sanatçıları, İstanbul’daki operaseverler için İtalyan Kültür Merkezine geliyorlar.

*Rezervasyon gereklidir.
İtalyan Kültür Merkezi
14.06.2019
Meşrutiyet Caddesi no:75
Tepebaşı, Beyoğlu

Aborda 2 Karma Heykel Sergisi

Rotaları, Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünün 36 yıllık öncü eğitiminde kesişen bir grup sanatçı, farklı malzeme, dil, düşünce ve hayal güçleriyle gerçekleştirdikleri yapıtlarını izleyici ile buluşturuyor. Sergide, özgün yaklaşımları ile ulusal ve uluslararası etkinliklerde heykel sanatına yeni açılımlar getiren sanatçıların son dönem çalışmaları yer almaktadır.
Serginin küratörlüğünü Ezgi Bakçay yapmaktadır.

Caddebostan Kültür Merkezi
16.05.2019 – 14.06.2019 17:00
Aborda 2 Karma Heykel Sergisi

İstanbul Şenlik Günü – Journée Festive

İstanbul Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Şenlik Günü’nde, gün boyunca büyüklere ve çocuklara yönelik etkinliklerle eğlenilecek. Etkinlik başlıkları şu şekildedir:
– “Küçük Lokumlar Buluşması”
– “Zora’nın Destanı” Sergisi
– Kukla gösterisi, “Justine ve Sébastien”
– DJ Jimmy Future eşliğinde 2. el pazarı
– Masal Okuma
– “Müzikal Hokkabazlık” Gösterisi
* Saat/etkinlik/içerik gibi detaylara www.ifturquie.org adresinden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi
İstiklal Caddesi No:4 Taksim, 34000 İstanbul
15.06.2019 – 11:00-17:30

Metin Akpınar ile Söyleşi

Metin Akpınar, Haldun Taner ve kabare üzerine sohbet etmek için sevenleriyle buluşuyor.

Haldun Taner Müze Evi
15.06.2019 19:00
Metin Akpınar ile Söyleşi

​Karikatür: Su Ece Boztepe

Karikatür Evi Atölyelerinden 8

Karikatür Evi atölye çalışmalarına katılanlar, karikatür, çizgi roman, manga ve stop motion atölyelerinde hem çizgi yeteneklerini geliştiriyor, hem de iletişimlerini kuvvetlendiriyorlar.
2018-2019 sezonunda Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan 3. ve 4. dönem karikatür, çizgi roman, manga ve stop motion atölyelerinde yapılan eserleri, Karikatür Evi Atölyelerinden 8’de izleyebilirsiniz

Kadıköy Karikatür Evi
15.06.2019 – 28.06.2019 16:00
Karikatür Evi Atölyelerinden 8

Lorenzo Albanese

Lorenzo Albanese, Akordeon Konseri

Albanese, müzikseverlere, Pachelbel, Angelis, Voytenko, Albeniz ve Semionow’dan eserler çalacağı muhteşem bir gece yaşatmaya geliyor.

* Rezervasyon gereklidir.
İtalyan Kültür Merkezi
Meşrutiyet Caddesi no:75
Tepebaşı, Beyoğlu
17.06.2019

Çatma Yastık Yüzü, Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu’ndan. (Yapı Kredi Kültür Sanat)

Erken Modern Dönemde Varlıklı Osmanlı Kadınlarının Maddi Dünyası

Bilim Akademisi tarafından Yapı Kredi Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde düzenlenen Bilim Akademisi Konferansları’nın Haziran ayındaki konuğu Prof. Dr. Suraiya Faroqhi, 18. yüzyılda Bursa ve İstanbul’da yaşamış varlıklı Osmanlı kadınlarının yaşamlarını anlatacak. “Kadınların soyut düşünceye yatkın olmayan, tamamen maddi dünyaya ait olan varlıklar oldukları” önyargısını kırmak için kendisiyle aynı düşünceye sahip olanların ilgisini çekecek bir konuşma yapacak. Osmanlı Tarihi üzerine araştırmalarıyla tanınan Faroqhi, kadınların kullandıkları ziynet eşyaları, kıyafetleri ve mobilyaları gibi eşyalar üzerinden, Osmanlı’nın kentsoylu kadınlarının yaşamlarına ve yaşadıkları döneme ışık tutacak.

1941 yılında Berlin’de doğan Suraiya Faroqhi Hamburg, İstanbul ve Bloomington/Indiana üniversitelerinde okudu. 1971-87 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde hocalık yaptıktan sonra 1988-2007 yıllarında Münih’teki Ludwig-Maximilians Universitaet’te Ortadoğu Tarihi ve Kültürü ve Türk Araştırmaları Enstitüsünde profesör olarak görev yaptı. 2007-2017 yıllarında İstanbul Bilgi Üniversitesinde görev yapmış ve ‘emerita’ unvanını almıştır. Halen İbn Haldun Üniversitesi Tarih Bölümünde ders vermektedir.

Yapı Kredi Kültür Sanat – Loca
İstiklal Caddesi No: 161
19.06.2019 Saat: 18:30
sanat.ykykultur.com.tr

Fransız Müzik Bayramı – Aälma Dili

Paris banliyösünden gelen Emilio Castiello, Clément Oury, Benoît Vincent ve Johnny Montreuil adında dört kovboy tarafından kurulan Aälma Dili, Yugoslavya, Arnavutluk, Makedonya ve hatta Yunanistan’dan tınılarla müzik ziyafeti yaşatacak.
Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle, Fransız Müzik Festivali kapsamında sunulacak olan Müzik Bayramı , Yapı Kredi Bomontiada’da!

Yapı Kredi Bomontiada
Tarihi Bomonti Bira Fabrikası Birahane Sokak no: 1 Şişli
21 Haz, 21:30 – 22 Haz, 23:30
Fransız Müzik Bayramı – Aälma Dili

Leman Amatör Günleri

Karikatür Evi’nde, mesleğin en önemli geleneği devam ediyor. Oğuz Aral’ın Gırgır’ında Amatör Günleri’ni gerçekleştiren, Muhlis Bey’in çizeri büyük usta Behiç Pek, karikatürlerinizi görmek, seçmek, Gazete Kadıköy’e ve Leman dergisine yayımlanması üzere yönlendirmek, karikatür çizim teknikleri ve espri bulma yöntemleri konusunda genç çizerlerle muhabbet etmek için Karikatür Evi’nde olacak. Çizimlerinizle gelmeyi unutmamalısınız.

Karikatür Evi
21.06.2019 18:00
Leman Amatör Günleri

Endonezya : Yemek ve Kültür Festivali

Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, Endonezya mutfağından seçmeler, mükemmel el sanatları, geleneksel dans gösterisi, canlı müzik ve hediyeler ilgilileri bekliyor olacak.

Mövenpick Hotel İstanbul
22.06. 2019 10:00 – 17:00
Endonezya : Yemek ve Kültür Festivali

Evvel Zaman İçinde Çocuk Dergileri1869-1928 arasında yayımlanan Osmanlıca çocuk dergileri.

Tanzimat’la birlikte hız kazanan sosyal değişim, ülkemizde çocuk dergiciliğinin doğuşuna vesile olur. Kadınlar, gençler ve çocuklar hem toplumsal alanda hem de yayın dünyasında yer almaya başlar. Örneğin 1869-1928 arasında 54 adet çocuk dergisinin yayımlanmıştır. Çocuk dergisi olarak adlandırılsa da aslında edebî metinlerin yanı sıra dergi içeriklerinin, “değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışan yeni nesli yetiştirme” amacıyla oluşturulduğu; bu bağlamda Osmanlı ve Avrupa basınından yansıyanlar, yeni bilimsel ve teknik gelişmeler, keşifler, tarih, geometri, coğrafya, tarihî yapılar ve dünya ülkelerinden şehirler gibi içerikler hazırlandığı görülmektedir.
Kütüphaneci Ayşe Kasap’ın hazırladığı 1869-1928 Arasında Yayımlanan Osmanlıca Çocuk Dergileri Sergisini, Mayıs-Haziran ayları boyunca TESAK’ta gezebilirsiniz.

Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi TESAK Fuaye
10.05.2019 – 30.06.2019
Evvel Zaman İçinde Çocuk Dergileri

*Her türlü bilgiden etkinlik sahipleri sorumlu tutulmalıdır. Yazı, ay boyunca uygun etkinliklerle güncellenecektir.

Tags: