Temmuz ayında İstanbul’un öne çıkan etkinlikleri tüm kültür-sanat ilgilileri için derlenmiştir. Bu yazıyla birlikte Kültür&Sanat serisinde artık ücretli etkinliklere de yer verilecektir. Etkinlik sayfalarında verilen ücret bilgileri aktarılsa da her türlü bilgiden etkinlik sahipleri sorumlu tutulmalıdır. Kültür ve sanat dolu muhteşem bir Temmuz geçirmenizi dileriz.

Adalar Kitap Günleri
Tüm yazar ve okurlar, iki hafta sürecek olan Adalar Kitap Fuarı’na davetliler. Hem küçüklere hem büyüklere yönelik, ekolojiden sanata her alandan kitap, okurlarını bekliyor olacak.
Düzenleyen: Yeni İnsan Yayınevi

29 Haziran-14 Temmuz
12:00 – 22:00
Atatürk Meydanı Büyükada
Adalar Kitap Günleri

10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali
Bu yıl onuncusu düzenlenen ve yılın en önemli sanatsal etkinliği sayılabilecek Uluslararası İstanbul Opera Festivali 02-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecektir. Festival programı şu şekildedir:

2-3 Temmuz Salı-Çarşamba: G.PUCCINI TURANDOT (Ankara Devlet Opera ve Balesi) ZORLU CENTER PSM

6-7 Temmuz Cumartesi-Pazar B.HOINIC TROYA/TROY (Ankara Devlet Opera ve Balesi) ZORLU CENTER PSM

10 Temmuz Çarşamba A. SAYGUN YUNUS EMRE (İstanbul ​​​Devlet Opera ve Balesi) ZORLU CENTER PSM

13-14 Temmuz Cumartesi​​-Pazar BOLŞOY TİYATROSU SOLİSTLERİ GALA KONSER/ BOLSHOI THEATRE SOLOISTS GALA CONCERT (İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası) ZORLU CENTER PSM
(Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü gerektiği hallerde programda değişiklik yapabilir.)
Festival sitesindeki program sekmesinde, operaları tıklayarak eserler hakkında ayrıntılı bilgi alabilir, bilet satın alma işlemini de yine aynı site aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bilgiler için: 10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali

Festival Ödül Gecesi: Hasan Hürsever Trio / Balkan Paradise Orch
İstanbul Caz Festivali, “crooner” geleneğinin ülkemizdeki en başarılı temsilcilerinden Ömür Göksel’e ve usta caz davulcusu Hasan Hürsever’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edilmesi için görkemli bir ödül gecesine ev sahipliği yapıyor. Ödül takdiminin ardından, Hasan Hürsever, oğulları Volkan ve Hakan Hürsever’le birlikte konser verecek ve sahneyi Acción Cultural Española’nın (AC/E) katkılarıyla festivale katılan Balkan Paradise Orchestra’ya bırakacak.
Konsere bilet alan izleyicilerin konserden en geç bir hafta öncesine kadar rezervasyon.iksv.org adresinden kayıt yaptırarak adlarını konuk listesine ekletmeleri gerekmektedir. Avusturya Başkonsolosluğu’nun uygulamaları uyarınca, giriş sırasında konuklardan biletleriyle birlikte fotoğraflı kimlik belgelerini göstermeleri istenecek ve sadece adı konuk listesinde bulunan izleyiciler mekâna girebilecektir. Web sitesi üzerinden rezervasyon işlemini tamamlamayan izleyiciler, biletleri olsa dahi mekâna giremeyecek ve bilet iadesi mümkün olmayacaktır. 18 yaş sınırı vardır.
Biletler
2 Temmuz 2019 Salı, 21:00 – 23:30
Österreichisches Kulturforum Istanbul / Avusturya Kültür Ofisi- Köybaşı Cad. 44, 34464 Yeniköy
Festival Ödül Gecesi: Hasan Hürsever Trio / Balkan Paradise Orch

İzlanda – Oğuz Büktel
Fotoğraf Sergisi

Oğuz Büktel’in Şubat 2019’da “Buz Yeşili: Karavanla İzlanda” başlığıyla Atlas dergisinde yayınlanan yazısının girişinden: ”Yanardağlar, buzullar, şelaleler, görkemli kayalıkların yükseldiği sahiller, gecelerini yemyeşil kuzey ışıklarının aydınlattığı uzak bir ada… Atlas Okyanusu’nun kuzeyindeki İzlanda, her köşesinde ayrı bir doğa hazinesi barındıran, güzel ve ıssız bir diyar…İzlanda ve Grönland hakkında çok bilinen bir şaka vardır. Adı “Buz Ülkesi” anlamına gelen İzlanda aslında yeşil bir ada iken, adı “yeşil ülke” anlamına gelen Grönland ise buzlarla kaplıdır. Gerçekten de İzlanda’nın sadece yüzde 11’i buzullarla kaplıyken Grönland’ın yüzde 80’i buzdur. İzlanda, Atlas Okyanusu’ndaki Gulfstream sıcak su akıntısının sayesinde Grönland’a göre altı derece daha sıcak ve hava koşullarının da etkisiyle yeşil bir görünüme sahip. Etkileyici doğasıyla dikkat çeken bu ada ülkesi, dünyanın jeolojik tarihinin de bir özetini sergiliyor. Aktif ve aktif olmayan 130 yanardağa sahip adada, neredeyse üç yılda bir volkanik aktivite oluyor.

Oğuz Büktel, 30 yıl önce finans kariyerine başlamıştır ve 1999’da CNBC-e TV kurucularından biri olarak görev almıştır. Çeşitli üniversitelerde finans dersleri vermekle birlikte dergi, gazete ve internet sitelerinde finans yazıları yazmıştır. Fotoğraf sevgisini, atölyeler ve eğitimlerle ciddi bir hobi haline dönüştürmüş, karma sergilere ve fotoğraf sunumlarına katılmıştır. Fotoğrafları ve seyahat yazıları 1.5 yıldır Atlas dergisinde yayınlanmaktadır. İFSAK’ta yönetim kurulu üyesidir ve aynı zamanda seminerler biriminde danışman yardımcısı görevini sürdürmektedir.Doğa ve manzara fotoğraflarına ilgi duyan Büktel, Türkiye ve yurt dışında yaptığı gezilerle manzara fotoğrafçılığının yanı sıra yıldız fotoğrafçılığı ve uzun pozlama alanına da ilgi duymaktadır. Etkinlik ücretsiz olup kayıt gereklidir.
https://dunyadegismeden.com/tr/mantra-travel/

2 Temmuz 2019 Salı, 19:00 – 21:00
Mantra Travel & Cafe
Bozkurt Mahalesi, Baruthane Caddesi No:6/A Şişli,
İzlanda – Oğuz Büktel

Kolektif Fırın’dan Ekmek Atölyesi – I
Salt Online

Evinde ekmek yapan bir grup gönüllünün iş birliğiyle yürütülen Kolektif Fırın, SALT Beyoğlu’ndaki fırını yeniden faaliyete geçiriyor. Davetli ekmekçiler, Mutfak mekânında düzenlenecek ikişer günlük atölyelerde, katılımcılarla mayalama, yoğurma ve pişirme tekniklerine dair bilgi ve deneyimlerini paylaşacak. Buğday, hamur, maya ve ekmek; iyi, temiz ve adil gıda ile şehirde tarım üzerine konuşmalar gerçekleştirilecek.

3 Temmuz-3 Ağustos
Murat Demirtaş tarafından hazırlanan Kolektif Fırın atölye ve konuşma programı Türkçe, ücretsiz ve herkese açık olacaktır. Atölyelerin ikinci günü taş fırında pişirilen ekmeklerle tadım yapılacaktır.

SALT Beyoğlu İstiklal Caddesi No:136,
Kolektif Fırın’dan Ekmek Atölyesi – I

Colombian Festival – Puerto Candelaria

Kolombiya stili caz ve Underground Rebel Cumbia gibi ritimlerin yaratıcısı Puerto Candelaria, izleyicilere tiyatro, dans ve mizah içeren müzik dolu bir gece vaadediyor. Özgün ve yenilikçi grup Puerto Candelaria, 5 Temmuz Cuma 21.30’da Kolombiya Konsolosluğu iş birliğiyle Colombian Festival kapsamında Yapı Kredi Bomontiada’da eğlenmek isteyenlerle buluşacak.

5 Temmuz 2019 Cuma, 21:30 – 23:30
Yapı Kredi Bomontiada
Tarihi Bomonti Bira Fabrikası Birahane Sokak no: 1
Colombian Festival – Puerto Candelaria

Beykoz’un Boğaz Köyleri Gezisi
Düzenleyen: İstanbul Kazan Ben Kepçe

Yeşilliğiyle İstanbulluları büyüleyen Beykoz köylerini keşfetmek isteyenler için İstanbul Kazan Ben Kepçe ekibi, Beykoz’un Boğaz Köyleri Gezisi’ni düzenliyor.
Beykoz’un Boğaz Köyleri Gezisi Gezilecek Yerler:
Polonezköy
Anadolu Feneri
Poyrazköy
Anadolu Kavağı (Geçici olarak)
Yoros Kalesi
Yuşa Tepesi ve Hz. Yuşa Karlıtepe Merkez Camii Terası

Temmuz Cumartesi, 10:00 – 18:00 Beykoz Sahili
Gezi ücreti 65 lira olup ulaşım, otopark ve rehberlik fiyata dahildir. Zofia Rizi Anı Evi girişi kişi başı 5 lira olup katılımcıya aittir.
Tüm bilgiler için: Beykoz’un Boğaz Köyleri Gezisi

Hikayeler Sabahattin Ali

Rivayet Radyosu yayına başladı. Mert Fırat, Sabahattin Ali’den hikayeler okuyarak bir ”okuma tiyatrosu” gerçekleştirirken , Korhan Futacı ve orkestrası müzikleriyle sahnede eşlik edecek. Öykülerin içinden müzik geçecek.

11 Temmuz 2019 21:00
Selamiçeşme Özgürlük Parkı
Ücretsiz
Hikayeler Sabahattin Ali

Yıldızlar Altında Sinema Haftası
Sinematek/Sinema Evi

Sinematek, 22-28 Temmuz 2019 tarihleri arasında Kalamış Parkı’nda, yazlık sinema ruhuyla Yıldızlar Altında Sinema haftası için kurulacak dev perdede 7 gece boyunca 7 ülkeden 7 filmin gösterimini yapacak. Tunus Başkonsolosluğu, Arjantin Başkonsolosluğu, Fransız Kültür Merkezi ve Erler Film işbirliğiyle Sinematek/Sinema Evi’nin hazırladığı seçkide, her akşam saat 21.00’da sırasıyla Chaplin’in filmi Yumurcak’ı, Türkiye’den Başar Sabuncu’nun Zengin Mutfağı, Arjantin’den Fernando Solanas’ın Tangos: Gardel’in Sürgünü (El exilio de Gardel: Tangos), Fransa’dan Jacques Demy’nin Cherbourg Şemsiyeleri (Les Parapluies de Cherbourg), Çin’den Wong Kar-Wai’ın Aşk Zamanı (Faa yeung nin wa), Tunus’tan Selma Baccar’ın Kadınlar Koğuşu (El Jaïda) ve İtalya’dan Giuseppe Tornatore’nin Cennet Sineması (Nuovo Cinema Paradiso) filmleri seyirciyle buluşacak.

Program detaylarını aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
Yıldızlar Altında Sinema
Gösterimler her akşam saat 21.00’da ve ücretsizdir.

Tags: