Türkiye’nin önde gelen Çeviri İşletmeleri’nin kurduğu ÇİD- Çeviri İşletmeleri Derneği, 16 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirdiği Olağan Genel Kurul toplantısında yeni yönetim kurulunu belirledi.

ÇİD Olağan Genel Kurul Toplantısında oybirliği ile seçilen yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına derneğin kurucu üyelerinden Rafet Saltık getirildi.

1982 yılında serbest çevirmen olarak sektöre giren Rafet Saltık, hali hazırda çeviri sektöründe çevirmen, eğitimci, işletmeci ve çeviri teknolojilerinde uluslararası dağıtımcı olarak tanınıyor. Sivil toplum kuruluşlarında aktif çalışmalarıyla da bilinen Saltık, 1962 Lüleburgaz doğumlu, evli ve 2 kız çocuğu babası.

Çeviri sektörünü kalkındırmayı ve çeviri ürününe değer kazandırmayı ana hedefleri olarak belirleyen yeni yönetim kurulu, görev paylaşımı yaptığı ilk toplantının ardından tüm sektörü bir araya getirmek üzere hareket edeceklerini duyurdu. Verdiği ilk demeçte ÇİD hedeflerini açıklayan Saltık, yeni dönemde resmi kurumlarla yapılacak işbirliği ile sektördeki sorunların aşılması için çalışacaklarını belirterek  derneğin “İpek Yolu” adını verdiği yeni projesini tanıttı.

Çeviri İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu şöyle oluştu:

  1. Rafet Saltık, Başkan (Set Systems Tercümanlık Ltd.)
  2. Talat Yazıcı, Başkan Yard. (Diltra Dil Hizmetleri Ltd.)
  3. Rüya Kanık, Başkan Yard. (NR Çeviri Ltd.
  4. Ufuk Özsoy, Genel Sekreter (Akılküpü Tercüme Ltd.)
  5. Ümit Özaydın, Sayman (Dragoman İletişim Ltd.)
  6. Senem Kobya, Üye (Dijital Tercüme Ltd.)
  7. Nilgün Başaran, Üye (NGN İstanbul Çeviri Ltd.)
Tags:

2 Comments

Comments are closed.