Ocado‘nun evcil hayvan dükkanı Fetch, “WhatsYapp” adındaki “akıllı”  köpek tasmasının da dahil olduğu bir dizi yeni ürünle beraber evcil hayvan teknolojisinde devrim yaratmayı ümit ediyor.

Bu tasma, köpeklerimizin havlamalarını dilimize çevirecek ve böylelikle köpeklerimizin ne söylediğini gerçekten anlayabileceğiz.

Telefonumuzla bağlantı kuracak olan tasma, köpeğimiz her ses çıkardığında bize mesaj gönderecek. Yani, köpeğimizle WhatsApp-vari bir iletişim kurabileceğiz.

Fetch-WhatsYapp-xlarge_trans++jx0x84cQgBxmACipYDmxqtOkmyFywEOflu6DZS5q6ak

Gelişme aşamasında olduğu için tasma henüz satışa sunulmadı ancak şirket, tasmanın yakın gelecekte piyasaya çıkacağını ümit ediyor.

Sesi, hareketi, vücut konumunu, zamanı ve mekanı kontrol eden bir akıllı saatle ilişkilendirebileceğiniz birçok özellikle beraber bir mikrofon bu tasmada yer almaktadır. Ayrıca bu tasmayı bir akıllı telefona ve WiFi’ye bağlayabilirsiniz.

Tasma ile birlikte düşük enerjili ve eşsiz Bluetooth etiketleri (ibeacons) de tedarik edilmekte ve bu etiketleri evcil hayvanlara yönelik akıllı bir ev oluşturmak için kapılar, mama kapları, yatak vb. gibi evdeki belirli yerlere yapıştırabilirsiniz. Daha sonra ise tasmada veri oluşturabilirsiniz.

Başlangıçta uygulama, köpeğiniz belirli bir davranış sergilediğinde ya da bir ihtiyacı olduğunu belli ettiğinde bunu sizden bildirmenizi isteyecektir. Daha sonra uygulama belli bir sesi ya da hareketi tespit ettiğinde bu eylemi “çevirmek” için sizi teşvik edecektir.

Uygulama, davranışların veritabanını oluşturdukça (merkezi bir veritabanı ile çapraz referanslı şekilde) kendi başına “çevirileri” yapacak ve sizden bunları onaylamanızı ya da reddetmenizi isteyecektir.

Sizin verileriniz ve başkalarının da oluşturduğu merkezi sistemdeki veriler, insanlarla köpekler arasında zamanla kişisel bir çeviri sistemi kuracaktır.

Kaynakça:

http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/01/28/whatsyapp-dog-collar-claims-to-translate-your-poochs-barks-into/?sf19873781=1

Tags: