Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde İlke Ajans’ın organizasyonuyla hayata geçen, İstanbul Anadolu yakasının ilk ve tek sahaf festivali dördüncü kez kapılarını açıyor!

Türkiye’nin önde gelen 73 sahafının katıldığı festival boyunca, nadir bulunan kitaplar, el yazmaları, dergiler, plaklar, eski paralar, fotoğraflar ve daha birçok sahafiye malzemesi sergilenecek.

5-15 Ekim tarihlerinde Üsküdar sahilinde düzenlenecek olan festivalin konumunda bu yıl ufak bir değişiklik var. Sahil tarafında yapılan çalışmalar dolayısıyla bu sene Balaban Tekkesi karşısındaki Marmaray çıkışında yer alan 4.Üsküdar Sahaf Festivali’nde müptelaları yine boğaz havası alabilecekler!

Üsküdar Sahaf Festivali’nde Neler Var?

Raflarınızda yer açın, biz geliyoruz! Anadolu yakasının ilk ve tek sahaf festivali, bu yıl da nadir bulunan kitaplar, el yazmaları, dergiler, plaklar, eski paralar, fotoğraflar ve daha birçok sahafiye malzemesi ile dopdolu.

Üsküdar bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sahaf Festivali’ ne kapılarını açıyor. Marmaray Sahil Çıkışı’ na kurulmuş çift yönlü olarak düzenlenmiş büyük bir pavyon içerisinde 73 standın bulunduğu birbirinden farklı türde ve çeşitli yıllara ait eski kitapların, dergilerin, gazetelerin, plakların, kasetlerin, fotoğrafların hatta pul, jeton ve paraların bulunduğu bir festivale kapılarını açıyor.

Farklı kitabevlerinin bulunduğu bu fuar alanında başta Türkçe olmak üzere İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça Osmanlıca, Hollandaca, Rusça kitaplara rastladım ve sizlere söylemek isterim ki piyasada değeri yüksek olan ve dört parmağım kalınlığındaki dünya edebiyatı eserlerini İngilizce olarak buradan 10 ila 20tl arasında bir fiyata satın alabilirsiniz. Dört yıldır bu fuarı ziyaret ediyorum ve her yıl aynı sevinçle orada bulunuyorum. 90ları çok seven ve oradan kopamayan birisi olarak anılara gitmek ve eski İstanbul’ dan ufak da olsa bir yaprak koklamak benim için fevkalade bir duygu.

Kaset ve kalemin ilişkisini hiçbir zaman anlamayacak olan bir neslin bile tat alacağı türden nostaljik anılar bu fuarda mevcut. Hiçbir şey almasanız dahi, benim gibi araştırmacı ve tarihe düşkün biri iseniz sahaflarla sohbet etmeniz bile size tat verecek ve kitaplar üzerinde hoş sohbet edebileceğiniz gayet kültürlü insanlarla tanışacaksınız. Üsküdar’ ın tarihi kokusu ve hiçbir zaman gitmeyecek olan eskiye dair görüntüsü ile bu anı yaşayabilir ve sahilde çay içip simit yiyerek bu güzel günü sonlandırabilirsiniz.

Festivalin yeni konumuyla ilgili bilgi almak isterseniz festivalin Ulaşım sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İyi gezmeler!


Fiyatlar ise şöyle:

Best Loved Classics Serisi: Tanesi 20tl (İngilizce)

Wordsworth Serisi ve Beyaz Diş Romanı : Tanesi 10tl (İngilizce) /Dostoyevski – ‘The Idiot’ artık benim himayeme girmiştir. :)

Kasetler: tanesi 2-5tl arası değişiyor.

Türkçe romanlar: 5-10tl arasında değişiyor

Eski plaklar: 30tl’den başlıyor.

Eski Dergiler: 10-15tl’ den başlıyor.


.

 

 

Kaynaklar:

uskudarsahaffestivali.com

Fotoğraflar: E. Derya Yamaner

Görseller: Üsküdar Belediyesi

Tags: