Yapılan son güncellemeler ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki iPhone – Facebook uygulamalarına Arapça dil seçeneği eklendi. Arapça dil seçeneği, masaüstü uygulaması ve Android ile de uyumlu hale getiriliyor.

Şirket, basın açıklamasında; bölgedeki insanların sosyal medya platformunu kendi dillerinde kullanmalarına yardımcı olmak amacı ile böyle bir seçenek getirdiklerini belirtti. Seçeneğin eklendiği bölgede aylık ortalama 169 milyon kullanıcı Facebook’u cep telefonundan Arapça olarak kullanıyor.

Güncelleme, Facebook’un çevredeki çevirmenlerin yaptığı çeviriden, kullanıcıların metinleri kendi dillerine çevirmelerine olanak veren “Translate Facebook” uygulaması aracılığıyla geldi.

Facebook, 100’den fazla dilde aktif olarak kullanılmakta olup, İngilizce dışında bir dil seçeneği tercih eden ortalama bir milyar kullanıcıya sahiptir.

Facebook Kuzey Afrika ve Pakistan genel müdürü Jonathan Labin‘in konu ile ilgili açıklaması ise şöyle oldu:

“Diller, dünyayı birbirine yaklaştırmak ve insanların topluluklar inşa etmelerine yardımcı olma misyonumuz için hayati öneme sahiptir. Diller bize; gelenek, kültür ve eşsiz görüşleri taşır ve bize farklı insanlarla anlamlı sohbetler başlatabilmemiz için fırsat verir.”

Açıklamasına “iPhone’daki bu yeni güncellemeyle, daha fazla insanın Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde birbirleriyle bağlantı kurabileceğini umuyoruz.” ifadelerini de ekledi.

Facebook’u Arapça kullanmak etmek isteyenler, “Ayarlar” menüsünden “Dil” seçeneği sekmesinden mevcut dil ayarını değiştirebilirler.

 

 

 


Kaynakça

Cnet-Facebook iPhone Arabic

Görsel

Arabic News

Tags: