Rekorlar Kitabı’na giren İngilizce sözcüklerden bahsetmeden önce hepimizin duyduğu ama belki de hakkında pek de bilgi sahibi olmadığımız Guinness Rekorlar Kitabı’nın tarihçesine bir göz atalım.

Bu fikir, 1950’lerin başlarında Guinness Bira Fabrikası Genel Müdürü Sir Hugh Beaver’ın (1890-1967) County Wexford’da bir atış partisine katılmasıyla ortaya çıkmıştır. Orada Hugh ve misafirleri, Avrupa’daki en hızlı av kuşu hakkında tartışmışlar ancak herhangi referans kitapta bir cevap bulamamışlardır.

Sir Hugh, atış partisindeki tartışmayı hatırlayarak 1954’te Guinness tanıtım fikrini düşünmüştür ve bar argümanlarını çözme fikrine dayanarak gerçekleri ve rakamları içeren bir kitabı derlemek için Fleet Street’ten araştırmacı olan Norris (1925-2004) ve Ross McWhirter (1925-75) adlı ikizleri davet etmiştir. Sonrasında hayal edilenin de ötesine geçerek tüm zamanların en çok satan ve dünyanın en tanınmış, güvenilir markalarından biri hâline gelmek için devam edeceği bir kitap olmuştur.

Bu kitapta pek çok ilginç rekor bulunmaktadır. İşi gücü çeviri olan bir blog olduğumuz için bu ilginç rekorlardan kelimeler ile ilgili olanları derledik tabii ki :) İşte Guinness Rekorlar Kitabı’na giren İngilizce kelimeler:

Euouae, altı harf uzunluğunda yalnızca ünlü harflerden oluşmasının yanı sıra en ardışık sesli harfleri içeren ve en uzun İngilizce sözcük olması ile iki rekora birden sahip bu sözcük “Gloria Patri” yi bitiren “Seculorum Amen” in hecelerinin sesli harflerini gösteren Ortaçağ müzikal terimidir.

https://www.youtube.com/watch?v=EeLlgY7twpM

Strengths güçlü yönler anlamına gelmektedir ve İngilizce dilinde dokuz harf uzunluğunda, sadece bir sesli harften oluşan  en uzun kelime olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiştir.

 


Kaynakça

Grammarly.com

guinnessworldrecords.com

Tureng

 

Tags: