Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediyesi ile Paris Sorbonne Doktorlar Derneği 25 öğrenciye Fransızca eğitim sağlanması için birlikte önemli bir protokole imza atarak projelerinin ilk adımını attı.

Peki, kim bu öğrenciler?

İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi’ndeki 25 başarılı öğrenci bu eğitimden faydalanmaya hak kazanıyor.

Nasıl bir Fransızca eğitim veriliyor?

Eğitim, bir kurs olarak Fransa’dan gelen eğitmenler tarafından veriliyor. Eğitmenlerin Fransa’dan gelmesinin dil edinimi için fazlasıyla avantaj sağlayan bir durum olmasının yanı sıra, kursun ücretsiz oluşu da dikkat çekiyor. Fransızca kısa sürede öğrenmek için zor bir dil olsa da eylül ayına kadar devam edecek olan kurs, yaz döneminde gençlere yeni bir dil ve kültür kazandıracak.

Sonraki süreçlerde de kültürel ve sosyal anlamda uluslarası iş birliği kararı alan ve projeyi sürdüreceklerini ifade eden iki  kurum, protokol kapsamında öğrenci değişim programlarının, konferansların, bilimsel toplantıların düzenleneceğini ve tematik seminerler organize edileceğini bildirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar bu güzel projeye dair düşüncelerini şu cümleler ile belirtti: “Yerli ve yabancı kurumlarla yaptığımız çalışmalar sayesinde gençlerimize kültürel birikim kazandırıyoruz. Bu tür projeleri sürdüreceğiz.” 

 

 


Kaynakça:

milliyet.com.tr

karsiyaka.bel.tr

Görseller:

karsiyaka.bel.tr

Google

Tags: