Dünya devi olarak nitelendirilen Google ‘ın çeviri servisi olan Google Translate, gün geçtikçe dil desteğini genişletmeye devam ediyor!

Günlük olarak ortalama 143 milyar kelimenin çevrildiğini belirten yetkililer bugün (12.10.2018) çeviri hizmetlerinin kamera desteğine yeni diller eklendiğini açıkladı.

Bilindiği gibi Google Translate ile kullanıcılar, akıllı telefonlarının kameraları ile yazılı metinleri kolaylıkla çevirebiliyor. 12 Ekim tarihinde yayınlanan güncelleme ile kameralı/ görüntülü çeviri özelliğine yeni diller eklendi.

Arapça, Taylandca, Vietnamca, Hintçe, Bengalce, Gujarati, Kannada, Malayalam, Marathi, Nepalce, Pencap, Tamil ve Telugu eklenen diller oldu.

Bu eklenti ile iOS ve Android kullanıcıları artık yukarıda yer alan diller ile de kamera yardımıyla anında çeviri yapabilecekler. Yakın gelecekte dil desteğini daha fazla artırmak, daha çok dilde hizmet vermek istediğini belirten Google, farklı ve birbirine uzak dillerde konuşan insanların arasındaki mesafeleri ve iletişimsizliği en aza indirmeyi hedeflediklerini de anımsattılar.

 


Hürriyet| Teknoloji

Öne Çıkan Görsel| Technotification

Tags: