Hesaplamaya cesaret edemeyeceğimiz, zaten izini sürmenin de mümkün olmayacağı kadar uzun yıllardır bilimin çeşitli dalları, kültürü ve kendi alanlarının kültürle ilişkisini incelemektedir; kimi bilim dalının kültür ile olan ilişkisi, diğerlerine oranla biraz daha uzak olsa da kültür köklerini her yana salmaktan geri durmamıştır. Eh, diğer bilim dallarından söz etmişken kendi bilim dalımızdan, “Çeviribilim”den söz etmezsek olmazdı.

“Bizzat kültürün ön kapısına sırtını dayayan kimseler olarak biz çevirmenler, gücümüzü de zayıflığımızı da kültürden ve çeşitliliğinden almaktayız.” dedik, “Eh, bunu yaparken de pek yoruluyoruz, bizim de seyahat etmeye, kaliteli yapımları ve eserleri takip etmeye ve en önemlisi de sosyalleşmeye ihtiyacımız var!” dedik ve siz okuyucularımız için yepyeni bir projeye adım attık; ismini de “Çeviri Blog Kültür ve Sanat Eki” koyduk. Peki, bu projede siz çeviri aşıklarına ne sunacağız?

Beyaz perdeye ve tiyatro sahnelerine ilgi duyuyor fakat karşınızda eli belinde dikilen deadline yüzünden vizyonu takip edemiyor musunuz? Merak etmeyin, yazarlarımız burada!

Çevirinize verdiğiniz molalarda kendinizi buzdolabınızın başında dikilirken mi buluyorsunuz? “Hızlı bir tarif olsa da kaldığım yerden devam etsem…” mi diyorsunuz? Merak etmeyin, yazarlarımız burada!

Ufak bir seyahat düzenlemeyi planlıyor fakat nereye gideceğinize karar veremiyor musunuz? “Ah, bir şehir rehberi olsa da turlasam…” veya “Çevirime güzel bir kahvecide devam etsem de yeter!” mi diyorsunuz? Merak etmeyin, yazarlarımız burada!

Konferanssız, çalıştaysız, atölyesiz olmaz! Nerede ne varmış, kimler katılmış, nasıl geçecekmiş, nasıl geçmiş, fuarlara, festivallere neler konu olmuş? Merak ettiniz, değil mi? Hiç merak etmeyin, yazarlarımız burada!

“Projemiz, sizin de ilginizi çektiyse bizi takip etmeye devam edin!” diyoruz ve sizleri farklı kültürlerden pek çok güzel müziğe erişebileceğiniz güzel bir kanal ile yazarlarımızdan Oğuzhan Duman’ın kaleminden çıkan ve Eki’mizin ilk çalışması olan TÜYAP 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’ndan İzlenimler‘i okumaya davet ediyoruz! 

Esen kalın!