İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin yeni çıkardığı derginin ikinci sayısı yayınlandı. Dergide, Şubat ayında Edebiyat Fakültesi’nin bölümleri veya öğrenci kulüpleri tarafından gerçekleştirilen söyleşiler, konferanslar, seminerler ve projeler yer almaktadır. Ayrıca değerli akademisyenlerin yayınlanan yeni eserlerine de yer verilmiştir.

Derginin 11. sayfasında İstanbul Üniversitesi Çeviribilim Bölümü tarafından 1 Mart 2019 tarihinde düzenlenen Sayın Prof. Dr. Işın Bengi Öner’in “Çeviri Söyleşileri” kapsamında konuk olduğu ve “Teknik Metin Yazarlığı” üzerine yaptığı sunumu yer almaktadır.

27 Şubat 2019 tarihinde ise İstanbul Üniversitesi Çeviri Kulübü tarafından “Bir Çevirmenin Kariyer Planlaması” konulu söyleşide Dijital Tercüme’nin CEO’su Senem Kobya’nın ağırlandığı yazmaktadır.

Ayrıca Çeviri Kulübü’nün Hakkari Çukurca’da bulunan ilkokul ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesine yer verilmiştir.

Diğer etkinlikleri, kitap tanıtımı ve konferans duyuruları gibi birçok bilgiyi aşağıda yer alan bültende okuyabilirsiniz.

Bültene “indir” butonuna basarak erişebilirsiniz. Keyifli okumalar!

İÜEF Bülteni Şubat 2019

Kaynak: İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

Tags: