Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Goethe Enstitüsü arasında yapılan iş birliğiyle Almanca öğretmenleri, Türkiye ve Almanya’da mesleki gelişim programlarına alınacak.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ve Goethe Enstitüsü Müdürü Eva Marquardt’ın katılımıyla Almanca öğretmenlerinin mesleki ve alan gelişimlerinin desteklenmesine yönelik iş birliğini kapsayan mutabakat beyanı imza töreni, Bakanlık Başöğretmen Salonu’nda düzenlendi.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Boyacı, bu konuşmasına 2023 Eğitim Vizyonu’nu stratejik bir eylem planı olarak gördüklerini, vizyondaki hedefleri birer birer hayata geçirmeye gayret ettiklerini ve bu çalışmaların eğitime taraf olan tüm paydaşların görüşleri ve katılımıyla gerçekleştirildiğini ekledi.

Goethe Enstitüsü Müdürü Eva Marquardt, konuşmasında, MEB ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Enstitü olarak dil öğrenimi ve kültür alanında çalıştıklarını, Bakanlıklar ve yerel partnerlerle projeler yaptıklarını dile getiren Marquardt, “Goethe Enstitüsü olarak özellikle dil ve dil öğretimine, eğitimine büyük önem veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Marquardt, Genel Müdür Boyacı ve ekibine, gösterdikleri emekten dolayı teşekkürlerini ileterek, “Pazartesi günü hemen uygulamaya geçiyoruz. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor çünkü ilk eğitimler başlayacak.” ifadesinde bulundu. Marquardt, bunun uzun soluklu bir proje olduğunu, yıl içinde birçok plan ve projenin yapılacağını da ekledi.

Goethe Enstitüsü ile uzun bir süreç içerisinde gerçekleşecek olan tasarımların tamamlandığını, öğretmen seçimlerinin gerçekleştirildiğini ve eğitimleri başlatacaklarını belirten Boyacı, bu yapılanların planlanan çalışmaların ilk adımı olduğunu belirtti.

Almanca öğretiminin farklı hedef kitlelere ulaştırılmasının, öncelikleri arasında olduğunu da ekleyen Boyacı, “Bu projeyi birinci aşama olarak kabul ediyoruz. Muhataplarımızın iyi niyeti ve desteğiyle projenin yeni ayakları ve fazlarını bu yıl içerisinde hizmete açacağımızı, genişleteceğimizi, sadece yabancı dil öğretmenlerimize değil diğer öğretmenlerimize de Almanca’ya ilişkin kendi uzmanlık alanlarında farklı eğitim imkanları sunmaya ilişkin gayretlerimizin devam edeceğini ifade ediyoruz.” cümlelerini ekleyerek Almanca öğrenimine ne kadar değer verdiklerinin altını çizdi.

”Öğretmenlerimizin yurt dışına gitmesini oldukça önemsiyoruz. Dil, bir kültür işidir. Dolayısıyla dili içinde bulunduğu kültür içerisinde öğrenmek; onu sadece teknik, gramer, kelime bilgisi ya da okuma, okuduğunu anlama, mevzu olarak anlamanın ötesinde bir mevzudur.”

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı 

Konuşmaların ardından Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı ile Goethe Enstitüsü Müdürü Eva Marquardt, mutabakat beyanını imzaladılar.

Kaynak

Memurlar.net

KamuPersoneli.net

Tags: