Eylül ayında İstanbul’da öne çıkan kültür ve sanat etkinliklerini sizler için derledik. Ay boyunca güncellenecek olan bu yazıda verilen her türlü bilgiden etkinlik sahipleri sorumludur. Kültür ve sanat dolu, güzel bir Eylül geçirmenizi dileriz.

Oyun- Game
Erdil Yaşaroğlu İlk Kişisel Heykel Sergisi


En sevilen karikatüristlerden biri ve bu alanda sayısız yayına imza atmış olan Erdil Yaşaroğlu, lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümünde tamamladı. İzleyici karşısına çıkarmadan heykel üretimine devam eden sanatçı, aldığı eğitim ve karikatür alanındaki tecrübesini bir araya getirdiği heykel sergisini sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

”Oyun” Sergisi 3 Kasım 2019 tarihine kadar ziyaret edilebilir.
Yapı Kredi Bomontiada
Oyun – Erdil Yaşaroğlu

Erdil Yaşaroğlu’nun Oyun- Game adlı sergisinden bir eseri
Sakit Mammadov, Uluslararası birçok ödül sahibi olan Azerbaycan Devlet Ressamı

Sakit Mammadov “Opalizm”
Sakit Mammadov; Azerbaycan Devlet Ressamı Ödülü, Rusya İmparator Ressamlık Akademisi madalyonu, Leonardo Da Vinci madalyonu, Mozart madalyonu, Dünya Ressamlık Akademisi madalyonu, Avrupa Onur Nişanı ve İtalya altın madalyonunun da aralarında bulunduğu birçok uluslararası ödüle layık görülmüştür. Azerbaycan’da ‘yaşayan miras’ olarak tanımlanan sanatçı ayrıca Opalizm tarzının yaratıcısı olarak kabul edilmektedir. Sanatçının opal taşından esinlenerek yarattığı Opalizm’de rengin vurgulandığı bir anlayış vardır. Opal taşı, adını Sanskritçede kıymetli taş anlamına gelen ‘upala’ sözcüğünden alır. İçinde barındırdığı renklerden ötürü ‘gökkuşağı taşı’ olarak da nitelendirilen opal taşının ışıltısını, Mammadov tuvale taşır. Eserleri, pek çok ülke politikacılarının özel koleksiyonlarında yer almaktadır. Sanatçı, bugüne kadar Azerbaycan ve Türkiye dışında Rusya, Belarus, Avusturya, Polonya, İsveç, Ukrayna, Almanya, Mısır, Avustralya, Fransa, İtalya, Singapur ve Belçika gibi birçok ülkede sergi açtı. Eserleri Moskova, St. Petersburg, Bakü, Türkiye ve Vatikan’ın pek çok müzesinde de sergileniyor.

5 Eylül – 5 Ekim 2019
Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi
Sakit Mammadov “Opalizm”

Nur Koçak, Müdahale Edilmiş Kartpostallar serisinden bir kartpostal

Mutluluk Resimlerimiz
Nur Koçak


Mutluluk Resimleriniz (1981) serisi, sanatçının 1970’lerin sonunda katıldığı posta sanatı sergileriyle gitgide artan kartpostal kullanımını görünür kılar. Cağaloğlu’ndan edindiği, romantizm temalı asker kartpostallarına kendi dokunuşlarıyla oluşturduğu bir dizi işe, bir dönem bağımsız bir kadın gazetesi olarak yayımlanan Kelebek’teki “Mutluluk Resimleriniz” köşesinden yola çıkarak yaptığı siyah beyaz çizimler eşlik ediyor. Koçak, deneyimler ve temsilleri arasındaki uyumsuzluğa dikkat çekmeyi amaçlıyor. SALT Beyoğlu’ndaki enstalasyon, 1982’deki gösteriminden bu yana ilk kez, serideki bütün kartpostalların her iki yüzünün incelenmesine olanak tanır.

Sergi, 29 Aralık’a kadar ziyaret edilebilir.
Salt Beyoğlu – Salt Galata
Mutluluk Resimlerimiz- Nur Koçak

Contemporary İstanbul
Sanat Fuarı

Contemporary İstanbul, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen galeri, sanatçı, kurum ve kuruluşlarını İstanbul’da sanatseverlerle bir araya getirmeyi hedefliyor. Bu yıl ilk kez Viyanalı galerilerin bir araya getirildiği “Art From Vienna” seçkisi yer alacak.

15 Eylül saat 19.00’a kadar ziyaret edilebilir.
İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Kongre Merkezi
Contemporary İstanbul

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Koç Holding sponsorluğuyla düzenlenen 16. İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü sanat dünyasının önde gelen isimlerinden akademisyen ve yazar Nicolas Bourriaud üstlendi. Bu yıl Yedinci Kıta başlığını taşıyan bienal, günümüz dünyasında kritik bir konu olan ekolojiyi farklı açılardan ele alan eserlere ev sahipliği yapıyor. İnsanlığın sebep olduğu doğal veya kültürel atıklara antropoloji ve arkeolojinin araçlarıyla bakan güncel sanat çalışmalarına yer verilen bienalde, 25 ülkeden 56 sanatçının eserleri sergileniyor.

Bienal 10 Kasım’a kadar ücretsiz gezilebilir. Program ve daha detaylı bilgi için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
İKSV, İstanbul Kültür Sanat Vakfı

Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali

Festivalin Türkiye Platformu, 1. Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali’nin amacını; kadın kısa filmcileri teşvik etmek, sayılarının ve üretimlerinin artmasına katkıda bulunmak, dünyanın her yanından kadın sinemacıları bir araya getirerek kültürel ve sanatsal etkileşim yaratmak olarak açıklıyor. Ayrıca nitelikli kısa filmleri seyirci ile buluşturmak, kısa filme olan ilgiyi arttırmak, kısa filmin bağımsızlığına ve metrajına sahip çıkmak, kültürlerarası diyalog ve farkındalık yaratmak da festivalin hedefleri arasında. Amerika ve Avrupa ile eş zamanlı olarak İstanbul’da gerçekleşen ve Kadıköy Belediyesi’nin desteklediği festival boyunca film gösterimleri, atölye çalışmaları, söyleşiler gerçekleştirilecek ve sinemacılar ile seyirciler buluşturulacak.

13-14-15 Eylül 2019
Yeldeğirmeni Sanat- Kadıköy
Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali

İstanbul Coffee Festival

Tüm dünyada birçok insanın vazgeçilmezi olan kahve, bu festivalin öznesi. Panellerden atölyelere, seminerlerden konserlere birçok farklı etkinlik, İstanbul Coffee Festival’da kahveseverlere sunulacak. Nitelikli kahve markaları ve katılımcılar bir araya gelecek.

19 – 22 Eylül 2019
KüçükÇiftlilk Park
İstanbul Coffee Festival

23. İstanbul Tiyatro Festivali

13 Kasım’da başlayacak olan 23. İstanbul Tiyatro Festivali‘nin biletleri satışa çıktı. Bilet almak isteyenlerin bilgilerine sunarız.

İstanbul Tiyatro Festivali 2019

Tags: