Kasım ayında İstanbul’da öne çıkan kültür ve sanat etkinliklerini sizler için derledik. Ay boyunca güncellenecek olan bu yazıda verilen her türlü bilgiden etkinlik sahipleri sorumludur. Kültür ve sanat dolu, güzel bir Kasım geçirmenizi dileriz.

38. Uluslarası İstanbul Kitap Fuarı

Onlarca yayınevi ve birçok yazarın okuyucuyla buluştuğu 38. Uluslarası İstanbul Kitap Fuarı başladı. 02 – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaret edilebilir.
Uluslarası İstanbul Kitap Fuarı

Dilimiz Kimliğimizdir
Seminer

Eğsad- Eğitimci Sanatçılar Derneği, Türkçenin zenginliğini ve değerini anlatmak üzere bir seminer düzenliyor.
Konuşmacılar: Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, Prof. Dr. Metin Karaörs, Öğ.Üyesi Yusuf Çotuksöken Müzik: Tuna Güvenç, Şiir: Sedat Erdiş Hanoğlu, Şeref Yılmaz
06 Kasım 2019- 20:00
Barış Manço Kültür Merkezi Tiyatro Salonu
Dilimiz Kimliğimizdir

Seval Şahin – Selim İleri

Yüz Yüze Edebiyat Söyleşileri

Birçok roman, öykü, senaryo ve deneme yazısı bulunan, çeşitli edebiyat ödüllerine layık görülen Selim İleri ile MSGSÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi, yazar ve edebiyat araştırmacısı Seval Şahin TESAK Perşembe Edebiyat Konuşmaları’nın konukları olacaklar.
07 Kasım 2019- 18:00
Kadıköy Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi Konferans Salonu
Yüz Yüze Edebiyat Söyleşileri

İllüstratörler Buluşması
Söyleşi

İllüstratörler Platformu, İllüstrasyonun dokunduğu farklı alan ve sektörlerdeki birbirinden değerli sanatçılarla, deneyimleri ve başarı hikayeleri üzerine bir söyleşi düzenliyor.. Program katılımcılarının soru cevaplarıyla interaktif olarak devam edecektir ve tüm ilgililere açıktır.
07 Kasım 2019- 19:30
Barış Manço Kültür Merkezi
İllüstratörler Buluşması

Selçuk Demirel’le Çizim Atölyesi ve Söyleşi

İllüstrasyon, karikatür, çocuk kitabı, afiş ve kapak tasarımı alanlarında verdiği ürünlerle bilinen değerli sanatçı Selçuk Demirel, bir atölye çalışmasında alanda çalışmak isteyen ya da yeni çalışmaya başlamış ilgililerle bir araya gelecek. Kendi sanat anlayışından, üretimlerinden ve kitaplarından söz edeceği küçük bir söyleşi yapacak ve ardından belirlediği konularla ilgili bir çizim atölyesi gerçekleştirecek.
Etkinlik 18 yaş üzeri 30 kişiyle sınırlıdır. Etkinlik için rezervasyon 4 Kasım 2019 Pazartesi 09:00 tarihinde başlayacaktır.
09 Kasım 2019 14:00 – 17:00
Yapı Kredi Kültür Sanat – Loca
Selçuk Demirel’le Çizim Atölyesi ve Söyleşi

Messa Da Requiem
Oratoryo

Ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin dört solist, koro ve orkestra için bestelediği Messa da Requiem, Orkestra Şefliğini Zdravko Lazarov, Koro Şefliğini Volkan Akkoç’un üstlendiği konserde yeniden seslendiriliyor. Verdi bu eseri, hayran olduğu İtalyan şair ve romancı Alessandro Manzoni’ye ithaf etmiştir.
09 Kasım 2019 16:00
Süreyya Operası
Biletler, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası gişesinden ve Biletinial.com adresinden temin edilebilir.
Messa Da Requiem

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın, Robert Gianolla’nın yönetimindeki konserinde, Beste Tıknaz Modiri ve Evrim Güvemli solist olarak yer alacaktır. Konser W. A. Mozart’ın “Cosi Fan Tutte” Uvertürü ile başlayacak, Max Bruch’un Klarinet ve Viyola için İkili Konçerto OP.88’i ile devam edecek ve Schumann’ın 4 Nolu Senfonisi sona erecektir.
15 Kasım 2019 20:00
Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın biletlerini www.biletinial.com sitesinden temin edebilirsiniz.
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası

Canan Yücel Pekiçten Fotoğraf: Murat Dürüm

All About The Heart” (Yüreğe Dair)
Canan Yücel Pekiçten


Pekiçten, solo performansında üç farklı operaya konu olmuş kadın karakterlerin öyküsünü sahneye taşıyor. “Der Zwerg Lied”in kraliçesi, “Madam Butterfly”ın Cio-Cio-San’ı ve Fince yazılmış ilk opera olan “Pohjan Neito”nun aynı adlı karakterini kadın bakış açısıyla yeniden var ediyor. Seyirci, bu üç ayrı solo yapıtta, cinsiyetçi bir bakışla yaratılmış kadın karakterlerin “şekil değiştirmesine” tanıklık ediyor. Daha önce Göteborg’da ve 21. İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenen eser İtalya, İspanya, Fransa’nın ardından Loca’da yeniden izleyiciyle buluşuyor.
Biletler Biletix’te
16 Kasım 2019 20:00
Yapı Kredi Kültür Sanat – Loca
All About The Heart” (Yüreğe Dair)

Canan Tolon, İsimsiz, 1998/ Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Koleksiyonu

Canan Tolon: Sen Söyle

İstanbul Modern’in düzenlediği “Sen Söyle” adlı sergi, Canan Tolon’un 1980’li yıllardan günümüze uzanan sanatsal birikiminden bir kesit sunuyor “Sen Söyle” Sergisi ile, Tolon’un çizimden fotoğrafa, resimden yerleştirmeye uzanan kendine özgü ifade ve teknik arayışını görüyoruz. Kompozisyonlarındaki terkedilmiş coğrafyalar, mimari kesitler; yıkım, inşa ve yeniden inşa süreçleri ile insanlığın doğa karşısındaki mücadelesini akla getiriyor. Çağının en özgün ve yaratıcı sanatçılarından olan Canan Tolon, doğa, çevre, mimarlık ve kültür hakkında yeniden düşünmemize olanak tanıyor. Küratör: Levent Çalıkoğlu
6 Eylül 2019 – 2 Şubat 2020
İstanbul Modern
Canan Tolon: Sen Söyle

Tags: