İster Yerleşkede İster Online… Beykent’le Tanışman Çok Kolay!

Bir önceki yazımızda üniversite adayı öğrencilerinin tercih işlemleri döneminde, tercih listesi oluşturmadan önce dikkat edilmesi gereken konulardan bahsetmiştik.

Üniversiteyi detaylı tanımak dikkat edilmesi gereken önemli konularımızdan biriydi.

Beykent Üniversitesi Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik öğrencisi ve aynı zamanda Beykent Üniversitesi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde Asistan Öğrenci olarak görev aldığım için Üniversitemizi tanımanız noktasında, sizlere önemli ipuçları aktarabilirim. 

Beykent Üniversitesi; Adem Çelik-Beykent Eğitim Vakfı tarafından 1997’de kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

4 yerleşkede eğitim veren Beykent’te, 9 fakülte, 4 yüksekokul ve 1 enstitü bulunmaktadır.

Hangi yerleşkede hangi fakültenin yer aldığına dair kısaca bilgi vermek gerekirse; 

Ayazağa – Maslak Yerleşkesi

  • Güzel Sanatlar Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Mühendislik – Mimarlık Fakültesi

Beylikdüzü Yerleşkesi

  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Fen – Edebiyat Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • Meslek Yüksekokulu (Sağlık Programları)
  • Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Tıp Fakültesi

Hadımköy Yerleşkesi

  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • Meslek Yüksekokulu (Teknik Programlar)

Taksim Yerleşkesi

  • Hukuk Fakültesi
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü

Meslek Yüksekokulunda bulunan Ön Lisans Programları Hadımköy ve Beylikdüzü yerleşkesi olarak ikiye ayrılmaktadır. Sağlık alanında tercih yapacak öğrenciler Beylikdüzü, diğer ön lisans programlarını tercih edecek öğrencilerimiz ise Hadımköy Yerleşkesinde eğitim alacaktır.

Hukuk Fakültesi Taksim Yerleşkesi ve Beylikdüzü Yerleşkesinde olmak üzere iki yerleşkemizde de mevcuttur. Hukuk programına yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz istediği yerleşkede eğitime başlayacaktır.

Tanıtım-Tercih Günlerini Kaçırmayın!

Beykent Üniversitesi Tanıtım ve Tercih günleri için 28 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında aday öğrenciler için yerleşkelerin kapıları ardına kadar araladı.

Peki yerleşkelerde bu dönemde neler oluyor?

Danışma Birimi

Bütün yerleşkelerimizde kapıdan adımını atan öğrenciler ve velilerimizin  sağlık çalışanlarımız tarafından ateşi ölçülür ve gerekli tedbirler dikkate alınarak danışma birimine yönlendirilir. Burada aday öğrencimizin bilgileri alındıktan sonra asistan öğrencilerimize yönlendirilir.

Gezi Ekibi

Ekibimizde bulunan arkadaşlarımız öncelikle aday öğrencimizin talep ve isteklerini dinler ve sonrasında öğrenciye tercih etmek istediği program/ programlar hakkında bilgi verir ve yerleşkeyi gezdirir. Öğrenci dilerse program başkanları ve öğretim üyeleri ile yüz yüze görüşme sağlayabilir.

Tercih Danışmanlığı

Aday öğrencilerimiz için her yerleşkede bulunan tercih danışmanlığı hizmeti veren rehber öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Öğrenciyle kısa bir süre rehberlik gerçekleştirildikten sonra tercih danışmanlarımız ile bir tercih listesi hazırlanır ve liste hakkında görüşme sağlanır.

Yerleşkeye gelmeden de her şeyi öğrenebilirsin!

Pandemi sebebiyle yerleşkelerimize gelemeyen aday öğrencilerimiz, çevrim içi olarak Beykent Üniversitesi’nin aday sayfasından tercih danışmanlarımız ve akademisyenlerimiz ile görüşme sağlayabilir, yerleşkelerimizin tümüne sanal gezinti sayfamızdan şeklinde de ulaşabilir.

Ayrıca, Beykent’in aday öğrenciler için oluşturduğu web sitesinde dilediğiniz gibi asistan öğrencilerle ya da akademisyenlerle online görüşebilir, ekran paylaşımı yapabilir, sormak istediklerinizi sorabilir ve ihtiyacınız olan her şeyi öğrenebilirsiniz.

Ek olarak, Beykent’in yerleşkelerde verilen tercih danışmanlığı hizmetini online olarak alabileceğiniz bir websitesi daha bulunmaktadır. Uzman rehber öğretmenler, ekran paylaşımıyla sizlere Tercih Robotu üzerinden tercih danışmanlığı hizmeti sunar.

Anne babalara da kolaylık…

Beykent’in tercih-tanıtım döneminde fark yaratan en önemli özelliklerinden biri de son derece şeffaf bir ücret politikasına sahip olması.

Bu yıl çok ciddi orandaki tercih indirimi, burs olanakları ve eğitim süresince yıllık %5’i geçmeyecek olan ücret artış garantisi ile Beykent, gelecek adına anne babalara adeta güven aşılıyor.

Anne babalar, özellikle Ücret Hesaplama Aracı ile gençlerin Beykent’e adım atması durumunda, geleceğe daha fazla güvenle bakabiliyor. 

Kısacası; hem öğrencisi olarak hem çalışanı olarak, tüm şeffaflığı, geniş olanakları ve kalitesiyle Beykent Üniversitesini tüm adaylara tavsiye ederim.

Geleceğe tercihlerinizle ulaşacağınızı unutmayın!

Esen kalın.

Tags: