Ramart Platform’un “Fecr ” adlı sergisi için 22 ülkeden, klasik ve çağdaş sanatların farklı disiplin ve jenerasyonlarından 99 sanatçı ve eserleri İstanbul’a geldi. Fecr sergisi yalnızca 5-12 Mayıs tarihlerinde görülebilecek ve sergi kapsamında her gün farklı bir söyleşi, atölye ve etkinlik, sanatseverlere sunulacak. Ramart Platform’un kuruluş amacını, serginin muhteşem açılış akşamını ve etkinlik programını yazımızda okuyabilirsiniz.

Ramart Platform ve Fecr Sergisi

Fecr sergisinin 4 Mayıs’taki açılış akşamı birçok sanatçı ve sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

Ramart Platform, sanatın insanlar arasında kurduğu dinamik ilişkiler ve yaşamsal ağların sentezlenmesi, kültürlerarasılığın devamlılığı, çeşitli geleneklerin, ideaların ve sanatsal birikimlerin aktarılması amacıyla  kurulmuştur.
Fecr, kelime olarak ‘doğuş’ anlamı taşır. Fecr hâli, doğanın ve yaşamın canlandığı, uyandığı bir zamanı betimlerken Ramart Platform’un da ilk sergisi olarak canlılık ve yaşam, devamlılık ve varlık arasında aktif bir köprü kuruyor. Fecr sergisinde, deneysel mecralarda üreten farklı kuşaklardan 99 sanatçı yer alıyor. Serginin küratörlüğünü Beste Gürsu üstlendi.

9-12 Mayıs 2019 Etkinlik Programı

9 Mayıs 2019
FARKLI KÜLTÜRDE YAŞAMAK VE ÜRETMEK (ÇİFT KÜLTÜRLÜ SANAT)

Uzlaşma ortamında gelişen kültürel kalıplar ve ortak kültür bilinci ile süregelen kültürlerarası multidisipliner üretimlerin bütünlüğü üzerine zamansal deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacaklar.
İranlı Sanatçı Ahmet Nejat, Çinli Sanatçı Chuanyi Lei ve İtalya’dan İrem İncedayı

17.00 / 18.30 Hipodrom

9 Mayıs 2019
GELENEĞİN İZİNDE EVRENSEL EBRU SANATI PERFORMANSI

Ebru sanatı üzerine yaptığı eğitim programları ve etkinlikler ile Türk kültür ve sanatını uluslararası platformlarda tanıtan genç ebru sanatçısı Abdulvahap Ertekin, “Geleneğin İzinde Evrensel Ebru Sanatı Performansı” gerçekleştirecek.

17.00 / 18.30 Hipodrom

10 Mayıs 2019
GENÇ SANATÇI VE GENÇ KOLEKSİYONER

Kadir Akyol, Toygun Tuncer

Genç sanatçı Kadir Akyol ile genç sanatçılara destek veren, genç koleksiyoner Toygun Tuncer, genç sanat ve genç sanata yatırım yapmanın önemi üzerine deneyim ve düşüncelerini katılımcılarla paylaşacaklar.

17.00 / 18.30 Hipodrom

10 Mayıs 2019
MİNYATÜRDE LAVİ TEKNİĞİ


Seba Jafari , sanat eğitimini
Türkiye’de alan İranlı genç bir minyatür sanatçısı. ‘’Minyatür’de Lavi Tekniği Performansı” gerçekleştirecek.

17.00 / 18.30 Hipodrom

Hikmet Barutçugil, “Ebrunun Dinamizmi” konusundaki deneyimlerini aktarırken.

Fecr sergisini 12 Mayıs’a kadar Türk ve İslam Eserleri Müzesinde ücretsiz olarak görebilirsiniz.

Kaynak
ramartplatform.com
@ramartplatform

Tags: