BİR TATLI İZMİR MACERASI

Her şey TÜÇEB’in sayfasında çalıştayın afişini görmemle başladı. Gördüğüm konular arasından en çok ilgimi çeken çoklu-ortam çevirisini seçtim. Basta gözüme büyük göründüğünden vazgeçmek istesem de hocalarım ve okulumuza gelen Senem Hanım’ın destekleri sayesinde bildirimi yapmaya karar verdim.

Öncelikle benden bildiri özeti yazmam isteniyordu ve benim konum hakkında yeteri kadar bilgim yoktu. Türkçe kaynaklara baktığım zaman çoklu-ortam çevirisi hakkında detaylı bilgi olmadığını gördüm. İşe yabancı bilgilerin çevirisiyle başladım. Çevirileri bittikten sonra bildirimin kapsamını belirledim. Bildirimin özetini bu doğrultuda yazdım ve kabul edilmesi arzusuyla ilgili e-posta adresine yolladım.

Yaklaşık bir hafta sonra beklediğim davet gelen kutuma geldi. Geri sayım başladı ve çalışmalarımı hızlandırdım. Bu süreç stresli gibi görünse de aslında aşırı zevk alabileceğiniz bir süreç. Sonuçta öğretmenler tarafından dayatılan bir konu değil ve konu ilgi alanınız olduğu için zevk alarak, her cümlede yeni şeyler öğrenerek sunumunuzu tamamlıyorsunuz. 25 Nisan için her şey hazırlandı ve yolculuğa TÜÇEV ekibi olarak hazırdık.

Sunum günü geldiğinde 2 gündür İzmir’i gezmenin vermiş olduğu rahatlıkla sabah boyozlu kahvaltımı yapıp Prof. Dr. Yusuf Vardar Mötbe Kültür Merkezi’ne gittim. İlk oturumun ardından EGEÇEV ile birlikte öğle yemeğimizi yiyip, ikinci oturuma başlamak üzere salona geri döndük. Bildiri zamanı gelmişti. Tatlı bir heyecan ile bildirimi sunup sahneden ayrıldım. Bu tip bir etkinlikte sakinliğinizi korumanız için aklınızda bulundurmanız gereken herkesin hata yapabileceği ve sunum yaptığınız topluluğun %90’ı sizin gibi öğrencilerden oluşuyor.

Sonuç olarak İzmir seyahatinde çok güzel şeyler öğrendim, çok güzel dostluklar edindim. Eğer mütercim-tercümanlık veya çeviri bilim öğrencisiyseniz bu tip etkinlikler kaçırmamanız gereken etkinliklerden biri. Bu etkinliği düzenleyen EGEÇEV ekibine ve İZÇEV temsilcilerini olağanüstü enerjilerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

SOYKAN ATAMAN

Tags: