Etikette yanlışlıkla içerik olarak alkol listelendikten sonra Milka Oreo barları raflardan çekildi.

Dubai: Dubai Belediyesi Çarşamba günü Milka Oreo çikolata barlarını, etiketlemede Arapça içerikler listesinde “alkol” olarak bahsedilen yanlış bir çeviriden sonra dükkanlardan çekti.

Çarşamba günü kent yönetiminin Gıda Güvenliği Dairesi, geri çekimin sosyal medyada bu çikolata barlarının alkol içerdiği söylentilerinin ardından geldiğini bildirdi.

Bir yetkili GulfNews’e “Bize WhatsApp mesajı ile bu söylentinin aydınlığa kavuşturulması söylendi ve ürünü denetledik. Numuneler test edildi ve üründe alkol bulunmadığına eriştik. Fakat sorun ürün etiketinin yanlış bir çevirisiydi.” dedi.

Yetkili, yarı katı kakao ezmesi olan çikolata likörü içeriğinin çeviri yapılırken Arapça etikette iki ayrı kelimeye bölündüğünü söyledi. “Ardından likörü Arapçada alkollü içecek olarak çevirdiler. Karışıklığı ve söylentileri oluşturan bu durumdu.

Gıda Güvenliği Dairesi kendi sosyal medya sayfalarında tüketiciler arasında karışıklığı önlemek için iki gün içinde bu çikolatayı satan tüm marketlerden ürünün geri çekilmesini talep edildiğini ilan etti.

Yetkili “Düzeltme yapmak için şirketle temasa geçtik ve hatayı kimin yaptığını bulduk.” dedi.

Ürünün helal ve tüketim için güvenli olduğunu ve geri çekimin sadece yanlış anlaşılmadan ve ileride tüketiciler arasında söylentiler yayılmasından kaçınmak için olduğunu ekledi.

Belediye, halkın gıda ürünlerinin özellikleri ve bileşenlerine ilişkin sosyal medya hesaplarındaki söylentiler tarafından aldatılmamaları adına ve bu tarz bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için, halkı  0501077799 numaralı WhatsApp servislerinden sormaları adına teşvik ediyor.


Kaynakça:
http://m.gulfnews.com/news/uae/health/translation-error-causes-milka-recall-1.1873923

Tags: