İyi ki doğdun AslıHanımKızımız! On parmağında on marifet, taptatlı bir çevirmen :) Yemek desen Aslı, örgü desen Aslı, iş desen Aslı, kedi desen Aslı, parti desen o da Aslı! “Herkese uyum sağlayan, herkesi mutlu eden biri olabilir mi?” deseler, “Olur tabi efendim,” dedirten insan: Aslı! Seni çok seviyoruz, uzakta olunca da çok özlüyoruz <3 Daha nice mutlu, sağlıklı senelerin olsun tatlı ÇevirmenEditörHerŞeyHanımKızımız :)
Nevgül Şentürk

Queens are born in december!” diye dans ederek bir merhaba! İsmini söylerken kalp atışını iki katına çıkartan canım Aslııııııııııı Dağlııııııııı! İçtenliği ile nevi şahsına münhasır, hayranlık uyandıran bir çevirmen! Bir çevirmenden fazlası olarak elini uzatan herkesin elinden tutmaya çalışan AslıHanımKızımız. İş disiplini ve gözlükleri ile ciddi, müzik ve sohbet ile keyifli, kahvaltılarda çoook neşeli aradığımız her şeyden biraz fazlası onda! Çok seviyoruz! Çocukları, sevdikleri ve biz sevenleri ile nice yaşları olsun #aslıhanımkızımız ”
Melis Pelin Molu

Her dönemin en gevezesi ben, iş sevdiklerime gelince böyle tutuluyorum işte. Söyleyeceklerim ve söylemek istediklerim o kadar çok ki ben nereden başlayacağım diye düşünürken kelimeler birbirleriyle yarışıyor, hepsi en önce kendini göstermek istiyor sana. Bir yerden de başlamak gerek tabii ki. Başlayacağım şimdi bak, gerçekten!
“Sevgili Aslı abla” diye klasik bir girişle başlamayacağım çünkü sen klasiklerin, tekdüzelerin değil de onların üstüne hangi kavram çıkabilmişse onların insanısın.
Olağanüstü bir yaratıcılık, yetenek, yardımseverlik ve güzel kalplilikle beraber çılgın ne kadar fikir varsa hepsinin buluşma noktasısın. Sektördeki ilk idolüm ve çekinmeden yanına ilişeceğim ilk insansın. Bu yüzdendir ki bendeki kocaman yerin ve belki de yine bu yüzdendir ki seni tanımayan insanların sözlerimi abartı bulacak olması.
Birçok kişinin “çevirmen AslıHanımKızımız” olarak bildiği Aslı Dağlı benim için onca sıkıntısının arasında ihtiyacı olanlara yardımlar toplayan, oradan oraya koşturup başkalarına yardım eden, muhteşem güzellikte şarkılar bilen, bir gün Türk, bir gün İskandinav mitolojisinden fırlamış bir karaktermişcesine hissettiren, on parmağında on marifet olup aklınıza gelecek her şeyi yapabilen ve boyayabilen, çok pratik mutfak tarifleri çıkarabilen ve belki de benim için en önemli olanı farketmeden sadece kendi profilinde yazdıklarıyla bile bir insana “hissettiği gibi biri olmasını” gösteren değil, yaşatan ve daha birçok güzel özelliğini sayabileceğim bir insan.
Hep hayatıma aldığım insanlara içimde ayırdığım toprakların olduğunu ve isterlerse toprağı yeşertebileceklerini, isterlerse kurutabileceklerini söylerim. İşte senin topraklarında bir ağacın altında Tolkien elinde piposu defterine bir şeyler yazıyor, diğer bir ağacın altında Küçük Prens tilkiyle sohbet ediyor, bir köşede Paganlar şarkı söylerken diğer köşede auroralar gecenin gökkuşağını dolaştırıyor üstümüzde.
En ortaya baktığımızda da elinin altındaki kedi görünümlü Daleklerinle sen kitabını okuyorsun. Söyleyeceklerimi toparlayamıyorum derken fazla uzattım değil mi? :)
Bu karanlık zamanlarda her zaman güzeli gösteren insan,
bana kazandırdığın her şey için teşekkür ederim.
Doğum günün kutlu olsun. Nice nice sağlıklı, musmutlu senelere. ❤
Damla Gül

 

Değerli Aslı Dağlı’ya yeni yaşında sağlık, mutluluk ve başarılarının devamını dileriz. İyi ki doğdunuz!
Çeviri Blog Ailesi

Tags: