Geçtiğimiz yıl kütüphanelerde en çok okunan kitapların isimleri belli oldu!

Türk Kütüphaneciler Derneği’nin üniversite kütüphanelerinden ve 1146 halk kütüphanesinden topladığı verilere göre 2018 yılında en çok ödünç alınan kitaplar belirlendi.  

Toplanan verilere göre, kütüphanelerden en çok Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna‘sı ve Reşat Nuri Güntekin’in Çalıkuşu romanı ödünç alındı.

Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali, YKY
Çalıkuşu, Reşat Nuri Güntekin, İnkılap

Çocuk edebiyatından ise en çok okunan kitaplar Adam Blade’den Canavar Peşinde ve Jeff Kinney’den Saftirik Greg’in Günlüğü oldu.

Saftirik Greg’in Günlüğü, Jeff Kinney, Epsilon

Üniversite öğrencileri, Kürk Mantolu Madonna‘yı ödünç alırken halk kütüphanesi kullanıcıları Çalıkuşu romanını ödünç aldı.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, dernek olarak
5 yıldır kütüphanelerden aldıkları okuyucu istatistikleriyle, yılın en çok ödünç alınan/okunan eserlerini belirlediklerini söyledi.

Kütüphanelerden kitapların, özellikle de edebi eserlerin, gerçek okurlar tarafından okunmak için alındığını vurgulayan Kartal, “Oysa bir kitapçıdan okuyacağım ya da evde bulunsun diye aldığımız birçok kitabı okumayız. Bu bağlamda kütüphanelerde en çok okunan kitap gerçek okuruna ulaşmış kitap demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl Kütüphaneler Haftasının 55’incisinin kutlanacağını anımsatan Kartal, temanın, “Değişen Toplum, Dönüşen Kütüphaneler” olduğunu ifade etti. 

Kaynakça

Kültür&Sanat

T24haber

Tags: