Şubat ayında öne çıkan kültür ve sanat etkinliklerini sizler için derledik. Kültür ve sanat dolu güzel bir Şubat geçirmenizi dileriz.
Keyifli okumalar!

7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı

CNR Expo İstanbul Fuar Merkezinde, yüzlerce yayınevinin katılacağı 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı düzenleniyor. Fuarın bu yılki teması: “Keşfet”. İmza günleri, söyleşi, seminer ve paneller başta olmak üzere 700’ün üzerinde etkinliğin gerçekleştirileceği fuarda onur konuğu ise yazar Ahmet Ümit olacak.
8-16 Şubat 2020
CNR/EXPO İstanbul Fuar Merkezi
Uluslararası CNR Kitap Fuarı

Sergey Prokofyev

Sovyet – Rus Müziğinin Virtüöz Bestecisi: Sergey Prokofyev
Yeldeğirmeni Sanat Klasik Müzik Seminerleri – IX

Serhan Bali (Klasik Müzik Yazarı) / Hakan Ali Toker (Piyanist-Besteci)

Klasik müzik yazarı Serhan Bali ve piyanist-besteci Hakan Ali Toker, Bolşevik Devrimi’nden sonra bir süreliğine ABD ve Avrupa’ya göçen ve çok başarılı olmasına rağmen Stalin Rusya’sına geri dönen Sovyet – Rus müziğinin virtüöz bestecisi Sergey Prokofyev hakkında bir seminer veriyor.
11 Şubat 2020- 19.00
Kadıköy Belediyesi, Yeldeğirmeni Sanat
Sovyet – Rus Müziğinin Virtüöz Bestecisi: Sergey Prokofyev

Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl
Söyleşi: Coşkun Aral & Yekta Kopan – Bir Yol Öyküsü

Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl sergisi kapsamında Coşkun Aral ve Yekta Kopan bir söyleşi gerçekleştirecekler. Sergi, 1839’da fotoğrafın bulunuşunun ilanı ve ilk fotoğraf gezisinin 180. yılında aynı rotayı günümüz teknikleriyle yeniden keşfeden fotoğraf sanatçılarının yorum ve bakış açılarını bir araya getiriyor.
12 Şubat 2020- 18.30-20.00
Pera Müzesi Oditoryumu
Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl

Marina Zurkow, Mesocosm (Northunberland, UK), 2011.

Söylenir ve Yarım Kalır Bütün Aşklar Yeryüzünde II
Koleksiyon Sergisi – Küratör: Necmi Sönmez

Söylenir ve Yarım Kalır Bütün Aşklar Yeryüzünde II sergisi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’na katılan yeni eserleri, Perili Köşk’ün değişen mimarisiyle birlikte yorumlarken şiirin ve görsel formların imgesel birlikteliğinden hareket etmektedir. Uluslararası çağdaş sanatın önemli temsilcilerinin çalışmalarını bir araya getiren sergide Turgut Uyar’ın (1927-1985) etkisini yitirmemiş olan dizeleri izleyiciler için farklı bir yol göstermeyi üstleniyor. Aşağıdaki linkten sergi hakkında çok daha geniş bilgiye ulaşabilirsiniz.
Bitiş tarihi: 8 Mart 2020
Perili Köşk / Rumelihisarı
Söylenir ve Yarım Kalır Bütün Aşklar Yeryüzünde II

Sevgililer Günü Özel Konseri “Her Dilde Aşk” / Okan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

Solistler: Seta Kürkçüoğlu, Çetin Körükçüoğlu / Solist ve Tanburi: Göknil Bişak Özdemir / Piyano: Paolo Villa / Kanun: Fatih Vural
İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nın düzenlediği bu konserde Türk müziği alanında Dr. Öğr. Üyesi Çetin Körükçüoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Göknil Bişak Özdemir ve opera şan alanında Dr. Öğr. Üyesi Seta Kürkçüoğlu sevgililer günü vesilesiyle Türk müziği ve Batı müziğindeki aşk temalı Doğu ve Batı ezgilerini sentezleyecekler.
15 Şubat 2020- 20:00
Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat
Sevgililer Günü Özel Konseri “Her Dilde Aşk” / Okan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı

Yönetmenlerle Buluşma 7: Pelin Esmer

İstanbul Modern Sinema, sanatsal kimliği ve özgün yaklaşımlarıyla öne çıkan yönetmenleri bu sene yedinci yılını kutlayan “Yönetmenlerle Buluşma” dizisi ile konuk ediyor. Bu yıl Pelin Esmer’in konuk olduğu söyleşide yönetmen sinemasına, onların gözünden üretim süreçlerine ve günümüz sinemasının dinamiklerine odaklanılıyor. Film gösterimi programını ve daha geniş bilgiyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
Pelin Esmer ile söyleşi: 13 Şubat 2020- 19.00
Film gösterimleri: 6-16 Şubat 2020
İstanbul Modern
Yönetmenlerle Buluşma 7: Pelin Esmer

Fotoğraf: Bruno Vandermeulen-Danny Veys

Antik Sagalassos: Türkiye’nin Gizli Kültürel Mirasını Ortaya Çıkarmak –
Jeroen Poblome


Sagalassos Kazı Başkanı Prof. Jeroen Poblome “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisinin açılışı için verdiği konferansa gelen yoğun ilgiden dolayı Yapı Kredi Kültür Sanat Loca’nın yeniden konuğu oluyor. 2013’ten beri kazıyı yöneten Poblome, konferansta kentin bulunduğu bölgeyi,kentin siyasi ve kültürel açıdan önemini anlatacak. 1991’den bu yana Sagalassos kazılarında çalışan ve serginin de proje danışmanlığını üstlenen Belçikalı arkeolog, kazı çalışmaları konusunda ilgilileri aydınlatacak. Akdeniz’in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan ve Burdur sınırları içinde yer alan Sagalassos, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor. Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi, Belçika’daki KU Leuven Üniversitesi tarafından yürütülüyor.
26 Şubat 2020- 18.30
Yapı Kredi Kültür Sanat Loca
Antik Sagalassos: Türkiye’nin Gizli Kültürel Mirasını Ortaya Çıkarmak

Şerefiye Sarnıcı Klasik Müzik Konserleri

Şerefiye Sarnıcında her ay farklı bir klasik müzik konseri dinleyicisiyle buluşuyor. Yaklaşık iki bin yıllık tarihe sahip bu eşsiz mekanda, kaliteli müziğin keyfini çıkarabilirsiniz.
Dünyaca ünlü kayıt firması Deutsche Grammophon ile Viola da Gamba albümü yapan tek sanatçı olan Maddalena Del Gobbo 15 Şubat Cumartesi
Londra Senfoni Orkestrası’nın baş kemancısı Roman Simović 22 Şubat Cumartesi
– Çağdaş müzik topluluğu Hezarfen Ensemble 29 Şubat Cumartesi
günü konserlerini sanatseverlere sunacaklar. Ayrıntılı program ve bilet için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
Şerefiye Sarnıcı Klasik Müzik Konserleri

Altan Gürman’ın İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki Temel Sanat Eğitimi dersi için hazırladığı görsel materyal (tahminî 1969-1976). Arter ve SALT Araştırma, Altan Gürman Arşivi

Türkiye Tasarım Eğitiminden Örnekler
Bauhaus Imaginista: Uzaklarda
. İstanbul
Türkiye’deki temel tasarım ve temel sanat eğitimlerindeki öncü yaklaşımlar ve eğilimler, Bauhaus tasarım anlayışının çeşitli ülkelerdeki yorumlarına bakan Bauhaus Imaginista: Uzaklarda. İstanbul sergisi kapsamında sunuluyor. 1940’lardan 1970’lere İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi), Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) işlenmiş bir grup ders, ikişer haftalık arşiv sunumları ve birer günlük dört atölyeyle incelemeye açılıyor. “Türkiye Tasarım Eğitiminden Örnekler” sunum ve atölyeleri, SALT Beyoğlu’nun ikinci katında gerçekleştirilecek. Derya Uzal ve SALT’tan Meriç Öner tarafından programlanan atölyeler Türkçe düzenlenecek ve herkesin katılımına açık olacak.
28 Ocak- 3 Nisan 2020
Salt Beyoğlu
Türkiye Tasarım Eğitiminden Örnekler

Marina Abramović + MAI, Akış / Flux
Sakıp Sabancı Müzesi, performans sanatının öncü isimlerinden Marina Abramović’in Türkiye’deki ilk büyük ölçekli retrospektifini içeren sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. SSM ve Marina Abramović Institute (MAI) işbirliğiyle gerçekleştirilen sergi, 26 Nisan 2020 tarihine kadar 12.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide sanatçının performansları, video ve fotoğraf dokümantasyonu, açık çağrıya cevap veren ve projeye davet edilen sanatçılarla MAI ortaklığında geliştirilen canlı performanslar ve “Abramović Metodu”na adanan bir bölüm olacak. Akış / Flux sergisiyle bağlantılı olarak Akbank Sanat ise Marina Abramović’in işlerinin tarihsel bir bağlam içinde ele alındığı belgesellerin gösterimine ve performans alanından örneklerin sunulduğu bir video galeriye ev sahipliği yapacak. Sergi kataloğu dahil birçok bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
31 Ocak-26 Nisan 2020- 12.00-20.00
Sakıp Sabancı Müzesi
Marina Abramović + MAI, Akış / Flux

Tags: