Çeviri topluluklarını tanıtmak, üniversiteye yeni girecek öğrencilere rehber olmak, üniversitelerin ve toplulukların çalışmalarını daha yakından gösterebilmek adına ÇeviriBlog olarak yepyeni bir projeye daha imza atıyoruz. Zaten Projemizi kısaca anlatan bir yazımızı bugün sizlerle paylaşmıştık… “Çevirmenin Sesi Projesi” kapsamında çeviri toplulukları kendilerini tanıtma fırsatı bulabilecek ve bünyelerine yeni katılacak arkadaşlarımıza rehber olabilecekler. “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çeviri Topluluğu’nu” gelin hep beraber tanıyalım!

“Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Çeviri Topluluğu”, Mütercim-Tercümanlık Bölümünün ilk öğrencileri tarafından 2015 yılında kuruldu. Bölüm öğrencilerine yönelik sosyal ve akademik yönlerde etkinlikler yaparak topluluğumuz geniş bir kitleye ulaşmış ve başarıyla bugünlere gelinmiştir. İlk mezunlarımızın ardından yeni oluşturduğumuz yönetim kurulumuzda eskisinden farklı olarak, sosyal ve akademik yönlerde topluluk içinde farklı dallarda kulüpler, atölyeler kurma yöntemi benimsenmiştir. Bu sayede daha çok kitleye ulaşabilme imkânı da sağlanmıştır.

Şu an aktif olarak yürütülen kollarımız arasında; drama ve sanat kulübü, Speak Up/konuşma atölyesi, hobi atölyesi, yazarlık atölyesi ve Fransızca etkinlik kulübü bulunmaktadır. Ek olarak 4 senedir sürdürülen “Kariyer Günleri” panellerimiz sektörün önde gelen isimleri ile işbirliği içinde  düzenlenmektedir. Yeni bir konsept olan ve çok talep edilen bir diğer etkinliğimiz ise, “Bunun Üzerine Konuşalım” isimli mini konferanslarımızdır. Bu etkinlik içinde çeviri sektörüne yeni katılan öğrenci dostlarımızın ve öğretmenlerimizin yanı sıra her alandan ulaşabildiğimiz sanatçı, edebiyatçı ve eğitimcilerimizin de sesine kulak veriyoruz.

Keyifli etkinlikler yaparak gençlerin sesi ve en güzel yıllarının kendi mimarları olmayı amaçlayan  BAİBÜÇEV bünyesinin bu sene ki yönetim kurulu: Başkan Büşra Kırbaşcı, başkan yardımcıları Oğuzhan Yıldırım ve Burcu Kaplan, sekreterler Serkut Koçer ve Orjeta Arrnjeti, denetleme ve proje ekibi Kübra Demir, Burak İnan ve Hakan Demir ile beraber birbirinden yetenekli üyelerimizle el birliği içinde yürütülmektedir.

Çeviri, çevirmenlik, meslek bilinci, sanat, yazarlık gibi daha pek çok konuda öğrenci dostlarımızın yanında olma amacıyla ve #BAİBÜÇEVileİlerle sloganıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde geleceğe hep beraber, kocaman bir aile olarak yürümeye devam ediyoruz.

Tags: