Çeviri topluluklarını tanıtmak, üniversiteye yeni girecek öğrencilere rehber olmak, üniversitelerin ve toplulukların çalışmalarını daha yakından gösterebilmek adına ÇeviriBlog olarak başlattığımız ”Çevirmenin Sesi” projemiz kapsamında bu yazımızda tanıtacağımız çeviri topluluğunun adı Ankara Çeviri Öğrencileri ve Mezunları (AÇÖM). Keyifli okumalar!

AÇÖM Nedir?
AÇÖM, Ankara’da bulunan aynı ya da farklı üniversitesitelerin çeviri bölümlerinde öğrenci veya bu bölümlerden mezun olan kişilerin etkileşimde bulunduğu, öğrencilerin çeviri sektörünü, akademiyi tanıyabileceği TÜÇEB’e bağlı bir kuruluştur.

Kimlerden Oluşuyor?
Kuruluş Ankara içerisindeki MTB öğrencilerini içermekle beraber bu bölümden mezun olmuş kişiler ve akademisyenlerden olusan, alan hakkında bilgi sahibi olmaya veya tecrübelerini aktarmaya çalışan insanları barındıran bir organizasyondur.

Neler Yapmaktadır?
Faaliyetlerimiz sektörel canlı yayınlar, staj ilanları, öğrencilere ait blog yazılarının, tartışmaların yayımlanması, çeşitli sosyal medya paylaşımları ve Ankara ili MTB öğrencilerinin katılımıyla oluşturulacak atölye, projeler ve gezileri içermektedir.

Neden AÇÖM?
Öğrenciye verilen değer, değerli akademisyenlerimiz ve bölüm mezunlarımızın yardımsever tavırları ve çeşitli konularda işe yarayabilecek bilgilendirici veri havuzu organizasyonumuzu Ankaradaki her MTB öğrencisi için eşsiz kılmaktadır.

Tags: