Merhabalar! Çeviri Blog’un yeni projesi “Üniversiteleri Tanıyalım” ile ülkemizde bulunan çeviri bölümlerini tanımaya, tanıtmaya ve kurduğumuz sevgi ortaklığına her geçen gün yeni bir üniversite eklemeye başladık. Günümüzde ancak sayılı şehirlere ulaşılıyor, yine o şehirlerde etkinlikler düzenleniyor olmasından şikayetçi çeviri öğrencileri için artık o günler geride kaldı!

Üniversiteleri tanımak, gerektiğinde destek olmak, güzel dostluklar kurmak adına başlatılan projemizin ilk konuğu Kırklareli Üniversitesi oldu!

    

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ’ NDE MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ OLMAK

Kırklareli Üniversitesi’nde Mütercim Tercümanlık Bölümü Öğrencisi Olmak ya da Olmamak

Kırklareli Üniversitesi’nde Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencisi olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu. Kırklareli Üniversitesi’ni düşünürüm, gözlerim kapalı. Serin serin Kayalı Kampüsü, cıvıl cıvıl istasyon altı, öğrenci dolu amfiler, at sesleri geliyor TOKİ yolundan. Güzelim bahar rüzgarında amfi kokuları, Kırklareli üniversitesini düşünüyorum gözlerim kapalı. Sevgili Orhan Veli Kanık ve William Shakespeare ustalarımızı da andıktan sonra yavaştan konuya girebiliriz. Öncelikle Kırklareli Üniversitesi’nden genel hatlarıyla bahsetmek istiyorum. Üniversitemizde Kayalı ve Kavaklı kampüsleri olmak üzere iki tane kampüs vardır. Burada okuyorum diye sizlere öve öve bitiremediğim bir üniversite anlatsam gerçekçi olmazı diye düşündüm. Asıl konumuz olan Mütercim Tercümanlık bölümü Kayalı Kampüsü’ndedir. Kayalı Kampüsü dediğimiz yer ise merkezden otobüs ile gittiğinizde yaklaşık 20-25 dakika kadar sürmektedir. Bu arada merak edenler için okula gidiş dönüş ücreti günde sadece bir değil, iki değil, üç hiç değil tam 4 lira. Buraya şeytani bir gülücük emojisi koyup konumuza devam edelim. Eğer öğrenciyseniz ve Kırklareli Üniversitesi’nde okuyorsanız sadece bir numaralı otobüsü kullanıyorsunuz. Çünkü burada her yer yürüme mesafesinde. Sağlık açısından bakacak olursak çok güzel bir avantaj bana kalırsa. Bir diğer güzel yanı Edirne ve İstanbul gibi şehirlere yakın olmasıdır. Kırklareli’ de yapacak çok çeşitli aktiviteler olmadığı için bu şehirlere yakın olmak hafta sonlarını değerlendirmek için iyi bir fırsat.

Asıl konumuz olan “Kırklareli Üniversitesi’nde Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisi olmak” tan bahsedecek olursak; ülkemizde bu bölüm eskiye nazaran daha yaygındır. Bizim okulumuzda da 2015 yılında açılmıştır. Başlangıçta bir hazırlık muafiyet sınavı yapılır. Sınavı geçtiğiniz takdirde birinci sınıftan itibaren başlarsınız. Bu şehirde kendinizi tercümanlık alanında geliştirebileceğiniz imkanlar yok. Bu durumda iş tamamen biz tercümanlık öğrencilerine düşüyor. Yaz tatillerimizi bu amaç uğruna iyi bir şekilde değerlendirerek bu konudaki açığımızı kapatabiliriz. Unutmayın; zoru başarmak kolaydır, imkansız biraz zaman alır. Gelelim bölümümüzün akademik kadrosuna; bütün hocalarımız bizlere her zaman destek olmuşlar, cesaret vermişler ve yol göstermişlerdir. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.  Sizleri de üniversitemize, bölümümüze bekleriz.


Yazar Hakkında

Hülya ÖNEŞ

1997, Samsun doğumlu. Balıkesir’de yaşıyor. Kırklareli Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü 1. sınıf öğrencisi. Üniversiteleri tanıyalım projesi: Kırklareli Üniversitesi Temsilci Yazarı.

İletişim için; 1150109008@ogrenci.kirklareli.edu.tr ya da hulya.ones.hln@gmail.com .


 

 

Tags: