Merhabalar, ben Burcu Hitit… 2009 yılında Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldum ardından Hacettepe Üniversitesinden Pedagojik Formasyon aldım ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dış Ticaret ve Halkla İlişkiler bölümlerinden mezun oldum. Şu anda da yine örgün eğitimle Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümü son sınıf öğrencisiyim. Bursa, İnegöl’de yaşıyorum ve buradaki 4 noterlikte yeminim bulunuyor. Çeviri bölümü öğrencilerine ve tüm gençlere temennim ellerindeki tüm imkânları kullanarak alanları ile ilgili kendilerini geliştirmek adına, aynı zamanda özgeçmişlerini de zenginleştirmek için ellerine geçen fırsatları değerlendirip, ellerinden geleni yapmalarıdır. Benim tüm üniversite hayatıma dönüp baktığımda tek bir pişmanlığım oldu; üniversite eğitimimde aldığım Fransızca eğitimini devam ettiremedim. Eğer Fransızca’nın üzerine düşüp, devam ettirseydim, çapraz çeviri yapabilir, siyaseti ya da dünya gündemini çeşitli kültürlerin mecralarından da takip edip, farklı dillerle ilgili çalışmalar yapabilirdim.

ÇeviriBlog her şeyden önce muhteşem bir ekip, takım hatta ÇeviriBlog’u bir aile olarak nitelendirsek bence yanlış olmaz. Özel okulda öğretmenlik, çeviri, yanı sıra evlilik ve çocuk sorumluluğu gibi yoğun bir tempoda hazırladığım yazıları,  yaptığımız çalışmaları öyle özlüyorum ki..

Bana yol gösteren fikir; bir ilçede yaşamımı sürdürsem de bunun hayallerimi, gerçekleştirmek istediklerimi engellemesine izin vermeme düşüncesiydi. ÇeviriBlog da bu yolda bana çok güzel bir ışık, yol arkadaşı oldu. 

Nerede olursanız olun, sahip olduğunuz imkânlar, hatta imkânsızlıklar hayallerinizin ötesine geçmemeli, buna izin vermemelisiniz. Sizin sınırlarınız sadece kendi düşünceleriniz. Pes etmeyi düşündüğünüzde neden başladığınızı hatırlayın ve ayağa kalkın, gelecek sizsiniz, gelecek sizin…

Bayramınız kutlu olsun…

Burcu Hitit (Çevirmen, Öğretmen)

Tags: