Futbol tutkum milli maçlar seviyesinde, o maçları seyrederken de öyle yüksek sesle “Ofsayt” diye bağırmalarım da sizi yanıltmasın, onu da Mango kasa önü açıklamasına borçluyum. İşim çevirmenlik, işimi takip ederken de bir çevirmenin daha kurban edilişini üzülerek gördüğüm için bu satırları yazıyorum. Geçen günkü yazımda da öngördüğüm gibi ipi çekilen yine tercüman oldu. İki firma ticari anlaşmada sorun yaşarlar, kendi dillerinde akla hayale gelmeyecek şeyler söylerler, siz çevirmen olarak düzgün bir dille ancak bir kısmını aktarsanız bile, işin rengi yeşile dönünce ( yani para gurura baskın çıktığında) çevirmen yanlış anladı, hatta çevirmen yanlış anlattı derler, sanki biz o ticari anlaşma yapılmadığında hazine bulacakmışız gibi. Eski zamanlarda krallara iki dili de bilen elçiler gider ve diğer kralın söylediğini iletir, ilk onun kellesi vurulur. Son durumumuz da bu. Çevirmenler olmasa da kimse kimseyle zaten anlaşamasa daha mı iyi olacak nedir? http://skorer.milliyet.com.tr/samet-guzel-istifa-etti/fenerbahce/detay/1608561/default.htm
Samet Güzel istifa etti
Samet Güzel, sarı lacivertli kulüple yollarını ayırdı. Alex De Souza ile birlikte Brezilyalı futbolcuların tercümanı olan Samet Güzel, “Doğru mu Samet” sözleriyle sanal dünyada çok konuşulmuştu.
SAMET GÜZEL İSTİFA ETTİ
Fenerbahçe’de Alex de Souza’nın görevi bırakmasının ardından bir istifa da tercüman Samet Güzel’den geldi. Brezilyalı oyuncunun tercümanlığını da yapan Samet Güzel, kulüpteki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Samet Güzel, istifasını twitter hesabından duyurdu.
“DOĞRU MU SAMET” KRİZİ
Alex krizinde iki arada bir derede kalan Samet Güzel, 5 gündür sıkıntılı günler yaşıyordu.
Samet Güzel, 2006 yılından bu yana Alex de Souza’nın tercümanlığını yapıyordu.
Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Mönchengladbach deplasmanına giderken havaalanında basın mensuplarına Alex’le ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yıldırım, açıklamalarının ardından Samet Güzel’in de olayların şahidi olduğunu söylemişti.

Tags: