Çeviri Blog Yazarlarımızdan E. Derya Yamaner, Afette Rehber Çevirmenler`in (ARÇ) eğitimine katkı sunan ve ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan AKUT için koştu!

2008 yılından bu yana 28.000 bini aşkın koşucu, 30 sivil toplum kuruluşu için 212.000’i aşan bağışçıdan 23 milyonu aşkın TL bağış toplamış ve 120.000 canlının hayatlarını değiştirmişlerdir. Bütün gönüllü koşucuların, tek tek bağışçıları sayesinde ortaya koydukları ‘başarılar’ beraberinde ilham verici hikayeleri de taşımaktadır.

İyilik yapmak gerçekten zordur. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yaşadıkları, paylaştıkları bu dünyada birbirlerinin varlığına ve yardımına muhtaçtırlar. İster fakir olalım ister zengin, önemli olan bizim gönlümüz zengin olsun. Gelin birlik olalım. Bu dünya hepimizin.

 

 

Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na katılan sporcu sayısının bu sene 100’den fazla ülkeden yaklaşık 125 bin olduğu tahmin ediliyor.

 


Çeviri Blog Takipçileri!

Üniversite hayatım boyunca sürmüş olan STK üyeliklerimle ve üniversite temsillerimle geçen yılları arkada bıraktıktan sonra kendimi eve kapatacağımı sananlar yanılıyorlar; STK üyeliğimi sonlandırdığımı düşünenler yine yanlış yerdeler. Ben bugün yine bir takım işler peşindeydim. AKUTlaydım! Gelin size AKUTlu geçen bu günün nedenlerinden biraz bahsedeyim:

Neden Koştum:

İnsan ve hayvan hayatına dokunmak, farkındalık yaratmak için, barış için oradaydım.

Kiminle Koştum: 

İstanbul-2017-AKUT-Arama Kurtarma Derneği-Her Adım Bir Hayat Projesi

Proje kapsamında AKUT gönüllüleri tüm canlılara HAYAT verebilmek için operasyonlara çıkacak ve gerekli olan finansmanın bir kısmı, ADIM ADIM’ın gönüllü koşucularının topladıkları bağışlardan sağlanacaktır. Bu vesileyle benim kampanya linkimi kullanarak koşucu numaram üzerinden bağış yapan tüm inananlarıma, AKUT destekçilerime gönülden teşekkür ederim.

Akut`un bir operasyon bedeli 3,500 TL’dir.

 


Adım Adım Oluşumu

Adım Adım, Mart 2008’te, yurtdışında ‘charity run’ olarak bilinen kolektif yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için kurulan ilk sivil toplum oluşumudur. Adım Adım Oluşumu, başta koşu olmak üzere yüzme, bisiklet, dağcılık gibi dayanıklılık gerektiren sporlar aracılığıyla ülkemizin önemli sosyal sorumluluk projelerine maddi kaynak ve tanıtım desteği sağlamaktadır.

İyilik Peşinde Koş Platformu’nda şu anda Çevre, Çocuk, Doğal Afetler, Eğitim, Engelli Yaşam, Genç, İnsan Hakları, İnsani Yardım, Kadın, Kültür ve Sanat, Sağlık ve Toplumsal Gelişim alanlarında çalışan sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır.
Hangi sivil toplum kuruluşu ile beraber koşarsanız koşun, koşu sırasında ve sonunda bu sivil toplum kuruluşu için adımların ve e-postaların ile aracı olduğun bağışları anlık ve canlı olarak izleyebilirsiniz. Hatta iyilik sıralamanı bile görebilirsin.

Afete Karşı Hazırlıkta ARÇ (Afette Rehber Çevirmenlik) 
ARÇ (Afette Rehber Çevirmenlik), bir afet durumunda Türkiye’ye gelecek yabancı arama kurtarma ekiplerine ve diğer yardım kuruluşlarına çeviri hizmeti vermek üzere kurulmuş gönüllü bir organizasyondur. 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleri sonucunda yaşanan üzücü  deneyimlerin ardından birçok çevirmen, yabancı ekipler, yerel yetkililer ve insanlar arasında gereken acil iletişimi sağlamak için böyle bir yapıya ihtiyaç olduğunu hissetti.
ARÇ nasıl çalışır?

ARÇ üyeleri büyük bir depremde ya da Türkiye’ye yabancı yardım ekiplerinin gelmesini gerektirecek başka tür bir afet durumunda harekete geçer. Gönüllüler kriz merkezlerine ya da yabancı ekipleri karşılamak ve yardımcı olmak üzere havaalanlarına gider. İstanbul Valiliği ile imzalanan protokol ile ARÇ organizasyonu ve üyeleri resmi afet yönetim sistemi içinde görev alıyor.


Kaynakca:
Fotoğraflar:
Video:

Bu videonun ayarlanması ve yüklenmesi hususunda yardımlarından dolayı Grafik Tasarım Uzmanı Tuğce Düşova Işbilir’e candan teşekkürlerimi sunarım. 

Tags: