Çevirmenlik Yolunda Projemizin 5. Durağı Kırklareli oldu!

Çevirmenlik Yolunda projemiz daha önce Sakarya, İzmir, Ankara ve turunç diyarı Mersin’ de öğrencilerle buluşmuştu. Bu kez Trakya’ nın bağrına, Türkiye’ nin bir ucuna, ayçiçeği diyarı Kırklareli’ye gidelim dedik! Her birinin ayrı ayrı özelliği olan ve gözleri ışıl ışıl parlayan, Kırklareli Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileriyle bir ön buluşma ayarladık!

Kırklareli Atatürk Evi

Başta iş dünyasından ve iş hayatından bahsederek, Çeviri Blog hakkında bilgiler verdikten sonra Çevirilopedi, Çeviri Kitabı 2 ve Çeviri Yarışması’na değindik. Teknik alan çevirilerinden sohbet ederek 8 yıllık tercümanlık hayatımın başlangıcı ve şu anki durumu hakkında derinlemesine hikayelere girdik. Erasmus’u da unutmadık. Saat 14’te başlayıp 17:45′ e kadar süren bir buluşmaydı bu!

Kırklareli projemiz için yardımlarını esirgemeyen ve haberci rolünü üstlenen, hazırlık sınıfı öğrencisi Yusuf Atayeter’ e ne kadar teşekkür etsek azdır.

 

Kırklareli’deki öğrencilerin daha ilk yıllarında alanlarını belirlemeleri ve kendilerine hedefler koymaları beni gerçekten çok etkiledi. Bu sektörde çarçabuk bir yerlere gelebileceklerini ve bu hususta kararlı olduklarını gördüm. Dilerim çok güzel yerlere gelecekler ve hem kendi bölüm arkadaşlarıyla hem de diğer dillerde eğitim veren Mütercim Tercümanlık/ Çeviribilim Bölümlerinde okuyan öğrencilerle birbirlerine saygı duyarak ve el ele olarak bu sektörü ayakta tutabileceklerinin farkındalar. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum ve ileri bir tarihte gerçekleşmesini istediğimiz üniversite etkinliğinde görüşmek üzere diyorum.

Bu ön görüşmeye temsilen katılan İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri:

  • Yusuf Atayeter
  • İrem Yıldırım
  • Hülya Öneş
  • Hüseyin Akıncı
  • Miraç Çakar
  • Nursena Türker
  • Enes Aydındoğmuş
  • Berkant Korkmaz
  • Buse Çalık

İsimler herhangi bir sıra gözetmeksizin yazılmıştır.

Ve Selanik havası alalım istedik. Aldık başımızı gittik.

Selanik’ e mi diyenleri duyuyoruz. Ne olacak ki bir gün gideriz, Selanik te şurası değil mi? :) Burası Kırklareli Atatürk Evi. Selanik’tekinin aynısı.

 

 

“Çeviri öğrencileri gümbür gümbür geliyor, kendi geleceğine ve mesleğine sahip çıkan herkesi alkışlıyorum.”
Senem Kobya

Tags: