İstanbul tarih boyunca birbirinden farklı rengârenk medeniyetlere ev sahipliği yaptığı gibi dünyanın her bir köşesinden, kültüründen milyonlarca insanı ağırlamaya devam ediyor. Özellikle Tarihi Yarımada etrafında bulunan sayısız turistik mekan, yapı ve merkezler turistleri kendine çekiyor. Bu bağlamda kente gelen turistlerin daha rahat bir seyahat deneyimi yaşaması ve her türlü kolaylıklardan faydalanması için atılan adımlara bir yenisini de İstanbul Büyükşehir Belediyesi eklemiş durumda. İBB’den yapılan yazılı açıklamaya göre birçok metro ve tramvay durağında görülen Çince tabelaların “Çeviri Tabela” adlı proje kapsamında asıldığı ve yılın çeşitli zamanlarında çeviri tabelaların da değişeceği öğrenildi.

Fotoğraf: Sputnik Türkiye

2018 yılının Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” olarak ilan edildiği yer verilen aynı açıklamada bu projenin İstanbul’a gelen 400.000 civarındaki Çinli turist için Çin Büyükelçiliği’nden gelen talep doğrultusunda başlatıldığı ve bunun yanı sıra Çin’in 70. kuruluş yıl dönümü (Çin Milli Bayramı) olması sebebiyle de Çince tabelaların bu dönemde asıldığı ve ilerleyen dönemlerde bu projenin devamı olarak farklı dillerde de tabelaların yer alacağı ifade edildi. Arap turistlerin yoğun olarak tercih ettiği Kurban ve Ramazan Bayramı dönemlerinde Arapça veya Rus turistlerin özellikle daha çok bulunduğu Paskalya Bayramı döneminde Rusça tabelaların asılacağı bildirilen açıklamada söz konusu projenin turizm potansiyelini artırmasının amaçlandığı ifade edildi.

Yabancı turistlere özellikle ulaşım konusunda kolaylık sağlayacağı düşünülen proje kapsamında Kabataş-Bağcılar Tramvay hattı ve Yenikapı-Hacıosman metro hatlarındaki 30 istasyon, Şehir Hatları’nın Ortaköy, Kadıköy, Üsküdar ve Boğaz ile Boğaz Turu ve Adalar Hattı iskeleleri, İETT’nin Tarihi Yarımada’daki 11 durak dahil halı ve tespih müzelerindeki tabelalara Çince çevirileri de eklendi.

Kaynak

İBB Haber
Fotoğraf-Sputnik Türkiye

Tags: