Doğuşu ve amacı:
1985 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, gönüllü çalışmaları ve bu çalışmaların yararlarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara desteği, katılımı arttırmak amacı ile her yılın 5 Aralık günü “Dünya Gönüllüler Günü” olarak kutlanmasına karar vermiştir.

Dünya Gönüllüler Günü ve Biz

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalışan ÇeviriBlog benimsemiş olduğu genç çevirmenlere, çevirmen adaylarına, sektöre ve akademiye yarar sağlamak amacı ile durmaksızın ve yılmaksızın çalışmaktadır. Çalışmalarımız yalnız blog yazıları ile kısıtlı olmayıp aşağıdaki gibidir;

ÇeviriBlog Haber:
Çeviri ve çeviri dünyasına dair haberleri anında yayınlayıp, ilgilileri gündeme yakın tutmak.

Çeviri Ajandası:
Akademi ve sektörde gerçekleştirilen tüm etkinlikleri özellikle çeviri öğrencilerine duyurmak ve öğrenci kulüpleri ile işbirliği yapmak.

Çevirilopedi:
Youtube yayınları ile yapılan etkinliklerin videolarını katılamayan davetlilere ulaştırmak, özel günleri anımsamak ve çeşitli röportajları kolay erişim sağlayarak paylaşmak.

Çevirmenlik Yolunda:
Ülkenin dört bir yanında bulunan çeviri bölümlerine gidip söyleşi, atölye, seminer ve konferanslar düzenlemek aynı zamanda “Üniversiteleri Tanıyalım” konsepti ile çeviri bölümleri ile çeviri kulüplerine kendilerini anlatabilme zemini hazırlamak.

Çeviri Kitabı:
Çevirmenler, akademisyenler, çeviri öğrencileri ile yapılan röportajların, yazıların ve çevirmenin ruh sağlığı ile fiziksel sağlığına dair önerilerin bulunduğu, çeviri dünyasına dair bir kaynak oluşturmak amacı ile yayınlanmıştır. “Çeviri Kitabı 2: Çevirilopedi” adında 2.kitabımız yayına alınmış ve kitabımızda kâr amacı bulunmamakta yalnız gönüllü bir çalışma özelliği taşımaktadır.

Amacımız; genç çevirmenlerin yanında, büyüklerimizin ışığında, çevirmen adaylarına ve çeviri öğrencilerine uzun yolculuklarınsa destek olmak.
Mesleğimizi çok seviyor ve bu anlamda gönüllü çalışmaktan gurur duyuyoruz!

“Herkes hayatında bir gönüllü işte yer almalı.”

Gönüllü çalışmalarımızda yer almak için bize ulaşın:

Tags: