Merhaba, ben Nevgül Şentürk Güven. Bilkent Mütercim Tercümanlık mezunuyum ve edebi çevirmenlik ve editörlük yapıyorum. ÇeviriBlog’un da eski yazarlarından biriyim ve bu harika ekibin bir parçası olmuş olmaktan çok mutluyum. ÇeviriBlog sayesinde harika insanlarla tanıştım, çeviri sektöründen birçok insan tanıyıp, çeviri sektörüne dair birçok konuyla ilgili bilgi edinme fırsatım oldu.


Benim çok faydasını gördüğüm ve herkese önerebileceğim şey şu: Çok kişiyle tanışın, her fırsatı değerlendirin ve sevdiğiniz alanı bulun. Sevdiğiniz işi düzgün yapınca, sonrası zaten bir şekilde geliyor. Hevesli gençlere yardımcı olmak için canla başla çalışan güzel insanlarla dolu bir alandayız :) 


İşi iletişim olan insanlara bunu söylemem biraz anlamsız görünebilir ama bazen hepimiz unutuyoruz: İletişimi her zaman ön planda tutun! Gerek işvereninizle, gerek çalışma arkadaşlarınızla iyi iletişim kurmak her şeyi daha keyifli hâle getiriyor. Maalesef evden çalışan biri olarak herkesten uzaklaşıp kendi içine kapanmak, bazen de umutsuzluğa düşmek çok kolay. Benim en büyük motivasyonum böyle anlarda çalışma arkadaşlarımla sohbet etmek. Ya da sevdiğim çevirmenlerden, editörlerden birinin üzerinde çalıştığı bir kitabı okumak. Böylece ne güzel işler yaptığımızı hatırlayıp heyecanla tekrar işime dönüyorum. Özellikle şu dönemde, sizi mutlu eden ve örnek aldığınız kişileri ihmal etmeyin, birbirimize böyle destek oluyoruz :)

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun!

Nevgül Şentürk Güven (Çevirmen)

Tags: