İzmir’de yıl boyunca dört gözle beklenen etkinlikler listesinde ilk sıralarda yer alır her yıl Nisan ayında gerçekleşen kitap fuarı. Bugün de 23.sü düzenlenen kitap fuarının ilk günüydü. 22 Nisan’a kadar devam edecek olan fuara her yılki gibi ilgi yoğundu – öyle ki İzmir’in yarısı gelmişti, diğer yarısı da yoldaydı :)

Her yıl olduğu gibi üç salona dağıtılmış olan fuarda ilk salon sahaflara, ikinci salon büyüğünden küçüğüne çeşitli yayınevlerine, üçüncü salon da çeşitli sınavlara hazırlananlar için sınavlara hazırlık kitapları yayınlayan yayınevlerine ayrılmıştı.

Doğan Kitap’tan, Pegasus’a; İş Bankası Yayınları’ndan Can Yayınları’na, İthaki’ye; Tübitak Yayınları’ndan Tudem’e; Nesin Vakfı Yayınları’ndan Fono ve hatta Redhouse’a varan, bunların haricinde çeşitli derneklerin ve gazetelerin de bulunduğu, test kitaplarından çizgi romanlar ve mizah dergilerine, eski plaklar ve her dilde gazete ve dergilerden her yaşta çocuklar için yayınlara uzanan geniş bir yelpaze sunan kitap fuarında her yaştan kitapseverlerin kendi zevkine göre bir şey bulması mümkün.
Sadece bunlar da değil, açılış saati olan 11:00’den kapanış saati 20:00’ye kadar her gün çeşitli konferanslar, söyleşiler ve paneller bulmak mümkün. Bu konferans, panel ve söyleşilerin yanı sıra okuyucularıyla buluşmak için gelen pek çok yazarın imza günleri ve saatleri, www.izmirkitapfuari.com adresinden indirebileceğiniz fuar programında mevcut.

İzmir’in nefes alan ve aldıran merkezi Kültürpark’ın Montrö kapısından giriş yaptığınızda kalabalığı takip ederek fuara ulaşabilirsiniz. Oraya kadar gitmişken de çıkışta İzmir Sanat Merkezi’nin kafesinde bir çay içmeyi, tatlı yorgunluğunuz ağır basmıyorsa Kültürpark’ın yeşil yollarında kısa bir yürüyüşe çıkmayı da es geçmeyin, benden tavsiyesi :)
23. İzmir Kitap Fuarı, 22 Nisan’a kadar kapılarını sizin için açık tutacak :)

Tags: